Close
Ezek a luxusmárkák is nekilátnak az egészségügyi maszkok gyártásának

Ezek a luxusmárkák is nekilátnak az egészségügyi maszkok gyártásának

Nemcsak az LVMH csoport szállt be a koronavírus-járvány elleni védekezésbe, hanem a Kering márkái is. Hozzájuk tartozik a Balenciaga, a Gucci és az Yves Saint Laurent is. A járványra azonban nem mint divatmárka reagálnak, tehát kár lenne a logózott, formatervezett maszkokat keresni, mivel az egészségügyi sztenderdekenk megfelelő eszközöket varrnak majd, amint megkapják az engedélyt a gyártásra. 

Apránként érkeznek a hírek, de úgy fest, a luxus világmárkák sem maradnak tétlenek a járványügyi helyzetben, és mindenki olyan területen segít, ahol van már tapasztalata, és kellő infrastruktúrával is rendelkezik. A napokban a Louis Vuitton gyártásáért (is) felelő divatóriás, az LVMH csoport állította át parfümgyártását kézfertőtlenítők készítésére, most a Kering márkái rendezkednek be szabvány egészségügyi maszkok gyártására.

A gyártás még nem indulhatott el, mert engedélyekre várnak, viszont addig sem tétlenkednek: a francia kórházaknak csaknem hárommillió sebészeti maszkot rendeltek Kínából. A csoporthoz tartozó Gucci egymillió sebészeti maszkot, valamint ötvenötezer teljes, tetőtől talpig tartó védőöltözetet szeretne legyártani az olasz egészségügyi dolgozók részére.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, FourWeekMBA.com)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom