Close
Kína betiltja a vadon élő állatok fogyasztását

Kína betiltja a vadon élő állatok fogyasztását

Jobb később, mint soha.

A Covid–19 kitörésére reagálva döntött úgy a kínai vezetés, törvényileg betiltják a vadon élő állatok vadászatát, kereskedelmét, szállítását, forgalomba hozását és fogyasztását is. A tiltás oka, hogy több elmélet szerint is Vuhanban denevérektől terjedt át emberre a vírus, a denevéreket pedig piacon hozták kereskedelmi forgalomba és fogyasztották el. A 2003-as SARS-vírus esetében bizonyítottan vadon élő denevérekről terjedt át emberekre a vírus kínai piacokon, de a Business Insider szerint az elmúlt negyvenöt évben további három vírust is denevérekre lehet visszavezetni.

A koronavírusnál emellett felmerültek még a Kínában emberi fogyasztásra kínált tobzoskák is hordozóként: a Dél-Kínai Mezőgazdasági Egyetem kutatói az elmúlt hetekben mintákat vettek ezekből a veszélyeztetett emlősökből, és a Covid–19-cel kilencvenkilenc százalékban egyező vírusmintát találtak bennük – ugyanez történt kínai denevérpopulációk és denevérbarlangok esetében is.

A Wildlife Conversation Society nagyon örül a döntésnek, de szerintük ez nem elég. Közleményükben úgy nyilatkoznak, hogy a vadon élő állatok fogyasztásának és forgalmazásának betiltása

„nagyon fontos első lépés, de szeretnénk, ha betiltanák a kínai – legfőképp pekingi – gyógyszeriparban is a vadon élő állatokból nyert származékok használatát. Ugyanis mindenfajta vadon élő madár, hüllő és emlős fogyasztása tovább növeli a vírusok terjedésének jövőbeni kockázatát.”

(Forrás: Positive.news, Business Insider

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom