Close
Kína betiltja a vadon élő állatok fogyasztását

Kína betiltja a vadon élő állatok fogyasztását

Jobb később, mint soha.

A Covid–19 kitörésére reagálva döntött úgy a kínai vezetés, törvényileg betiltják a vadon élő állatok vadászatát, kereskedelmét, szállítását, forgalomba hozását és fogyasztását is. A tiltás oka, hogy több elmélet szerint is Vuhanban denevérektől terjedt át emberre a vírus, a denevéreket pedig piacon hozták kereskedelmi forgalomba és fogyasztották el. A 2003-as SARS-vírus esetében bizonyítottan vadon élő denevérekről terjedt át emberekre a vírus kínai piacokon, de a Business Insider szerint az elmúlt negyvenöt évben további három vírust is denevérekre lehet visszavezetni.

A koronavírusnál emellett felmerültek még a Kínában emberi fogyasztásra kínált tobzoskák is hordozóként: a Dél-Kínai Mezőgazdasági Egyetem kutatói az elmúlt hetekben mintákat vettek ezekből a veszélyeztetett emlősökből, és a Covid–19-cel kilencvenkilenc százalékban egyező vírusmintát találtak bennük – ugyanez történt kínai denevérpopulációk és denevérbarlangok esetében is.

A Wildlife Conversation Society nagyon örül a döntésnek, de szerintük ez nem elég. Közleményükben úgy nyilatkoznak, hogy a vadon élő állatok fogyasztásának és forgalmazásának betiltása

„nagyon fontos első lépés, de szeretnénk, ha betiltanák a kínai – legfőképp pekingi – gyógyszeriparban is a vadon élő állatokból nyert származékok használatát. Ugyanis mindenfajta vadon élő madár, hüllő és emlős fogyasztása tovább növeli a vírusok terjedésének jövőbeni kockázatát.”

(Forrás: Positive.news, Business Insider

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom