Kína betiltja a vadon élő állatok fogyasztását

Jobb később, mint soha.

A Covid–19 kitörésére reagálva döntött úgy a kínai vezetés, törvényileg betiltják a vadon élő állatok vadászatát, kereskedelmét, szállítását, forgalomba hozását és fogyasztását is. A tiltás oka, hogy több elmélet szerint is Vuhanban denevérektől terjedt át emberre a vírus, a denevéreket pedig piacon hozták kereskedelmi forgalomba és fogyasztották el. A 2003-as SARS-vírus esetében bizonyítottan vadon élő denevérekről terjedt át emberekre a vírus kínai piacokon, de a Business Insider szerint az elmúlt negyvenöt évben további három vírust is denevérekre lehet visszavezetni.

A koronavírusnál emellett felmerültek még a Kínában emberi fogyasztásra kínált tobzoskák is hordozóként: a Dél-Kínai Mezőgazdasági Egyetem kutatói az elmúlt hetekben mintákat vettek ezekből a veszélyeztetett emlősökből, és a Covid–19-cel kilencvenkilenc százalékban egyező vírusmintát találtak bennük – ugyanez történt kínai denevérpopulációk és denevérbarlangok esetében is.

A Wildlife Conversation Society nagyon örül a döntésnek, de szerintük ez nem elég. Közleményükben úgy nyilatkoznak, hogy a vadon élő állatok fogyasztásának és forgalmazásának betiltása

„nagyon fontos első lépés, de szeretnénk, ha betiltanák a kínai – legfőképp pekingi – gyógyszeriparban is a vadon élő állatokból nyert származékok használatát. Ugyanis mindenfajta vadon élő madár, hüllő és emlős fogyasztása tovább növeli a vírusok terjedésének jövőbeni kockázatát.”

(Forrás: Positive.news, Business Insider

tobzoska | vuhan | vadon élő állatok | koronavírus | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom