Close
Ilyen kreatív módszerrel küzdenek budapesti éttermek az életben maradásért

Ilyen kreatív módszerrel küzdenek budapesti éttermek az életben maradásért

A Pastrami, a Kiosk és a Stand gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez.

A járvány miatti korlátozások miatt bezárt éttermek java része valóban bezárt, de vannak helyek, amelyek nem fogadják el a helyzetet, és változtatnak. Az adaptálódási képesség fontos tulajdonság lehet krízishelyzetben, ezek a helyek pedig ötösre vizsgáznak ebből.

Mindhárom hely átállt az ételkiszállításra/elviteles üzemmódra, mégpedig úgy, hogy korábban ez a lehetőség nem volt benne az üzletpolitikájukban, azaz napok alatt építették ki ezeket a rendszereket.

A Kiosk pár nap alatt feltette a menüjét a Woltra és a Netpincérre, a Stand saját futárokkal szállít ki és felvevőpontként is működik, az óbudai Pastrami pedig nevében is átalakult: étteremből ételgyár lett, ahol fel lehet venni az előre megrendelt ételeket.

A különbség egy bezárt és egy ételkiszállításra átalakult étterem között az, hogy utóbbi a konyhai személyzetét biztosan nem ereszti szélnek, azok biztosan nem válnak munkanélkülivé, nem esnek el a fizetésüktől. Negatív példákat nem akarunk nevesíteni, de tudunk olyan jól menő étteremről és cukrászdáról, ahol már március 15-e környékén embereket bocsátottak el vagy küldtek fizetés nélküli szabadságra.

Érdemes átböngészni mindhárom étterem kínálatát, mert remek fogáskat kínálnak ezekben az egyébként eléggé nyomasztó napokban.

Íme a menük:

És van még egy módszer, ahogyan segíteni tudnánk a bajba jutott éttermeken:

Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom