Close
Ilyen kreatív módszerrel küzdenek budapesti éttermek az életben maradásért

Ilyen kreatív módszerrel küzdenek budapesti éttermek az életben maradásért

A Pastrami, a Kiosk és a Stand gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez.

A járvány miatti korlátozások miatt bezárt éttermek java része valóban bezárt, de vannak helyek, amelyek nem fogadják el a helyzetet, és változtatnak. Az adaptálódási képesség fontos tulajdonság lehet krízishelyzetben, ezek a helyek pedig ötösre vizsgáznak ebből.

Mindhárom hely átállt az ételkiszállításra/elviteles üzemmódra, mégpedig úgy, hogy korábban ez a lehetőség nem volt benne az üzletpolitikájukban, azaz napok alatt építették ki ezeket a rendszereket.

A Kiosk pár nap alatt feltette a menüjét a Woltra és a Netpincérre, a Stand saját futárokkal szállít ki és felvevőpontként is működik, az óbudai Pastrami pedig nevében is átalakult: étteremből ételgyár lett, ahol fel lehet venni az előre megrendelt ételeket.

A különbség egy bezárt és egy ételkiszállításra átalakult étterem között az, hogy utóbbi a konyhai személyzetét biztosan nem ereszti szélnek, azok biztosan nem válnak munkanélkülivé, nem esnek el a fizetésüktől. Negatív példákat nem akarunk nevesíteni, de tudunk olyan jól menő étteremről és cukrászdáról, ahol már március 15-e környékén embereket bocsátottak el vagy küldtek fizetés nélküli szabadságra.

Érdemes átböngészni mindhárom étterem kínálatát, mert remek fogáskat kínálnak ezekben az egyébként eléggé nyomasztó napokban.

Íme a menük:

És van még egy módszer, ahogyan segíteni tudnánk a bajba jutott éttermeken:

Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

kiosk | pastrami | étterem | ételkiszállítás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram