A Pastrami, a Kiosk és a Stand gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez.
A járvány miatti korlátozások miatt bezárt éttermek java része valóban bezárt, de vannak helyek, amelyek nem fogadják el a helyzetet, és változtatnak. Az adaptálódási képesség fontos tulajdonság lehet krízishelyzetben, ezek a helyek pedig ötösre vizsgáznak ebből.
Mindhárom hely átállt az ételkiszállításra/elviteles üzemmódra, mégpedig úgy, hogy korábban ez a lehetőség nem volt benne az üzletpolitikájukban, azaz napok alatt építették ki ezeket a rendszereket.
A Kiosk pár nap alatt feltette a menüjét a Woltra és a Netpincérre, a Stand saját futárokkal szállít ki és felvevőpontként is működik, az óbudai Pastrami pedig nevében is átalakult: étteremből ételgyár lett, ahol fel lehet venni az előre megrendelt ételeket.
A különbség egy bezárt és egy ételkiszállításra átalakult étterem között az, hogy utóbbi a konyhai személyzetét biztosan nem ereszti szélnek, azok biztosan nem válnak munkanélkülivé, nem esnek el a fizetésüktől. Negatív példákat nem akarunk nevesíteni, de tudunk olyan jól menő étteremről és cukrászdáról, ahol már március 15-e környékén embereket bocsátottak el vagy küldtek fizetés nélküli szabadságra.
Érdemes átböngészni mindhárom étterem kínálatát, mert remek fogáskat kínálnak ezekben az egyébként eléggé nyomasztó napokban.
Íme a menük:
És van még egy módszer, ahogyan segíteni tudnánk a bajba jutott éttermeken:
kiosk | pastrami | étterem | ételkiszállítás | koronavírus
Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!