A Pastrami, a Kiosk és a Stand gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez.
A járvány miatti korlátozások miatt bezárt éttermek java része valóban bezárt, de vannak helyek, amelyek nem fogadják el a helyzetet, és változtatnak. Az adaptálódási képesség fontos tulajdonság lehet krízishelyzetben, ezek a helyek pedig ötösre vizsgáznak ebből.
Mindhárom hely átállt az ételkiszállításra/elviteles üzemmódra, mégpedig úgy, hogy korábban ez a lehetőség nem volt benne az üzletpolitikájukban, azaz napok alatt építették ki ezeket a rendszereket.
A Kiosk pár nap alatt feltette a menüjét a Woltra és a Netpincérre, a Stand saját futárokkal szállít ki és felvevőpontként is működik, az óbudai Pastrami pedig nevében is átalakult: étteremből ételgyár lett, ahol fel lehet venni az előre megrendelt ételeket.
A különbség egy bezárt és egy ételkiszállításra átalakult étterem között az, hogy utóbbi a konyhai személyzetét biztosan nem ereszti szélnek, azok biztosan nem válnak munkanélkülivé, nem esnek el a fizetésüktől. Negatív példákat nem akarunk nevesíteni, de tudunk olyan jól menő étteremről és cukrászdáról, ahol már március 15-e környékén embereket bocsátottak el vagy küldtek fizetés nélküli szabadságra.
Érdemes átböngészni mindhárom étterem kínálatát, mert remek fogáskat kínálnak ezekben az egyébként eléggé nyomasztó napokban.
Íme a menük:
És van még egy módszer, ahogyan segíteni tudnánk a bajba jutott éttermeken:
https://roadster.hu/ettermek-jarvany-ajandekutalvany/
pastrami | koronavírus | étterem | járvány | stand | ételkiszállítás
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!