Close
Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Komoly bajban vannak a hazai éttermek, de ezzel a módszerrel lehetne segíteni rajtuk.

Az életbe lépett intézkedések miatt a hazai éttermek java része döntött úgy az elmúlt napokban, hogy nem vállalja a részleges nyitvatartást, inkább teljesen bezár, méghozzá bizonytalan ideig. Meg lehet érteni a tulajdonosokat, hiszen egy ilyen intézményt fenntartani komoly költség, ugyanakkor az éttermi dolgozókat nagyon nehéz helyzetbe hozzák, hiszen vagy egyszerűen szélnek eresztik őket, vagy fizetés nélküli szabadságra kerülnek – azaz nem kapnak fizetést. Tudjuk, hogy a járvány miatt sokan mások is nehéz helyzetbe kerültek, ők is közöttük vannak. Séfek, konyhai dolgozók, felszolgálók, mosogatók, étteremvezetők, sommelier-k, adminisztrációs munkatársak.

Némi segítséget jelenthetne számukra, ha ajándékkártyákat értékesítenének, illetve lenne, akik azokat megvásárolják. A tengerentúlon mozgalom indult az éttermek megmentésére, a képlet nem túl bonyolult, de hatásos: az éttermet szerető vendégek gift cardokat, ajándékutalványokat vásárolnak, majd ezeket felhasználják, ha véget ér a járvány. Több New York-i étteremnél működött a modell, volt, ahol pár nap alatt annyi pénzt folyt be, hogy a tulajdonos újabb egy heti fizetést tudott adni a személyzetnek.

Több hazai étteremnél is működik ez az opció, a teljesség igénye nélkül itt van néhány közülük (a linkre kattintva lehet eljutni az ajándékutalványig):

Utóbbi két hely esetében az étterem e-mail címére kell írni, és válaszban mondják a teendőket. A Liszt étteremben a helyszínen és emailben is lehet ajándékutalványt/vouchert venni.

Ha van olyan fine dinig étterem és bisztró, amely szeretne felkerülni a listánkra, küldjék el nekünk az info@roadster.hu e-mail címre. Amit még az éttermek meg tudnak tenni saját érdekükben, hogy saját felületeiken is hirdetik ezt a lehetőséget. Mi biztosan fogunk venni néhányat, mert szívesen segítjük a jó helyeket. Ahogy korábban is írtuk: most be kell húzódnunk az otthonainkba, de vissza fogunk térni, és újra ott leszünk a tereken, az utcákon, a kávézók teraszain és az éttermekben. Addig vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom