Close
Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Komoly bajban vannak a hazai éttermek, de ezzel a módszerrel lehetne segíteni rajtuk.

Az életbe lépett intézkedések miatt a hazai éttermek java része döntött úgy az elmúlt napokban, hogy nem vállalja a részleges nyitvatartást, inkább teljesen bezár, méghozzá bizonytalan ideig. Meg lehet érteni a tulajdonosokat, hiszen egy ilyen intézményt fenntartani komoly költség, ugyanakkor az éttermi dolgozókat nagyon nehéz helyzetbe hozzák, hiszen vagy egyszerűen szélnek eresztik őket, vagy fizetés nélküli szabadságra kerülnek – azaz nem kapnak fizetést. Tudjuk, hogy a járvány miatt sokan mások is nehéz helyzetbe kerültek, ők is közöttük vannak. Séfek, konyhai dolgozók, felszolgálók, mosogatók, étteremvezetők, sommelier-k, adminisztrációs munkatársak.

Némi segítséget jelenthetne számukra, ha ajándékkártyákat értékesítenének, illetve lenne, akik azokat megvásárolják. A tengerentúlon mozgalom indult az éttermek megmentésére, a képlet nem túl bonyolult, de hatásos: az éttermet szerető vendégek gift cardokat, ajándékutalványokat vásárolnak, majd ezeket felhasználják, ha véget ér a járvány. Több New York-i étteremnél működött a modell, volt, ahol pár nap alatt annyi pénzt folyt be, hogy a tulajdonos újabb egy heti fizetést tudott adni a személyzetnek.

Több hazai étteremnél is működik ez az opció, a teljesség igénye nélkül itt van néhány közülük (a linkre kattintva lehet eljutni az ajándékutalványig):

Utóbbi két hely esetében az étterem e-mail címére kell írni, és válaszban mondják a teendőket. A Liszt étteremben a helyszínen és emailben is lehet ajándékutalványt/vouchert venni.

Ha van olyan fine dinig étterem és bisztró, amely szeretne felkerülni a listánkra, küldjék el nekünk az [email protected] e-mail címre. Amit még az éttermek meg tudnak tenni saját érdekükben, hogy saját felületeiken is hirdetik ezt a lehetőséget. Mi biztosan fogunk venni néhányat, mert szívesen segítjük a jó helyeket. Ahogy korábban is írtuk: most be kell húzódnunk az otthonainkba, de vissza fogunk térni, és újra ott leszünk a tereken, az utcákon, a kávézók teraszain és az éttermekben. Addig vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

kiosk buda | covid-19 | babel restaurant | koronavírus-járvány | étterem

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram