Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Komoly bajban vannak a hazai éttermek, de ezzel a módszerrel lehetne segíteni rajtuk.

Az életbe lépett intézkedések miatt a hazai éttermek java része döntött úgy az elmúlt napokban, hogy nem vállalja a részleges nyitvatartást, inkább teljesen bezár, méghozzá bizonytalan ideig. Meg lehet érteni a tulajdonosokat, hiszen egy ilyen intézményt fenntartani komoly költség, ugyanakkor az éttermi dolgozókat nagyon nehéz helyzetbe hozzák, hiszen vagy egyszerűen szélnek eresztik őket, vagy fizetés nélküli szabadságra kerülnek – azaz nem kapnak fizetést. Tudjuk, hogy a járvány miatt sokan mások is nehéz helyzetbe kerültek, ők is közöttük vannak. Séfek, konyhai dolgozók, felszolgálók, mosogatók, étteremvezetők, sommelier-k, adminisztrációs munkatársak.

Némi segítséget jelenthetne számukra, ha ajándékkártyákat értékesítenének, illetve lenne, akik azokat megvásárolják. A tengerentúlon mozgalom indult az éttermek megmentésére, a képlet nem túl bonyolult, de hatásos: az éttermet szerető vendégek gift cardokat, ajándékutalványokat vásárolnak, majd ezeket felhasználják, ha véget ér a járvány. Több New York-i étteremnél működött a modell, volt, ahol pár nap alatt annyi pénzt folyt be, hogy a tulajdonos újabb egy heti fizetést tudott adni a személyzetnek.

Több hazai étteremnél is működik ez az opció, a teljesség igénye nélkül itt van néhány közülük (a linkre kattintva lehet eljutni az ajándékutalványig):

Utóbbi két hely esetében az étterem e-mail címére kell írni, és válaszban mondják a teendőket. A Liszt étteremben a helyszínen és emailben is lehet ajándékutalványt/vouchert venni.

Ha van olyan fine dinig étterem és bisztró, amely szeretne felkerülni a listánkra, küldjék el nekünk az [email protected] e-mail címre. Amit még az éttermek meg tudnak tenni saját érdekükben, hogy saját felületeiken is hirdetik ezt a lehetőséget. Mi biztosan fogunk venni néhányat, mert szívesen segítjük a jó helyeket. Ahogy korábban is írtuk: most be kell húzódnunk az otthonainkba, de vissza fogunk térni, és újra ott leszünk a tereken, az utcákon, a kávézók teraszain és az éttermekben. Addig vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

ajándékutalvány | stand étterem | kiosk pest | gift card | babel restaurant | kiosk buda

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom