Így tudunk segíteni a bajba jutott éttermeinken

Komoly bajban vannak a hazai éttermek, de ezzel a módszerrel lehetne segíteni rajtuk.

Az életbe lépett intézkedések miatt a hazai éttermek java része döntött úgy az elmúlt napokban, hogy nem vállalja a részleges nyitvatartást, inkább teljesen bezár, méghozzá bizonytalan ideig. Meg lehet érteni a tulajdonosokat, hiszen egy ilyen intézményt fenntartani komoly költség, ugyanakkor az éttermi dolgozókat nagyon nehéz helyzetbe hozzák, hiszen vagy egyszerűen szélnek eresztik őket, vagy fizetés nélküli szabadságra kerülnek – azaz nem kapnak fizetést. Tudjuk, hogy a járvány miatt sokan mások is nehéz helyzetbe kerültek, ők is közöttük vannak. Séfek, konyhai dolgozók, felszolgálók, mosogatók, étteremvezetők, sommelier-k, adminisztrációs munkatársak.

Némi segítséget jelenthetne számukra, ha ajándékkártyákat értékesítenének, illetve lenne, akik azokat megvásárolják. A tengerentúlon mozgalom indult az éttermek megmentésére, a képlet nem túl bonyolult, de hatásos: az éttermet szerető vendégek gift cardokat, ajándékutalványokat vásárolnak, majd ezeket felhasználják, ha véget ér a járvány. Több New York-i étteremnél működött a modell, volt, ahol pár nap alatt annyi pénzt folyt be, hogy a tulajdonos újabb egy heti fizetést tudott adni a személyzetnek.

Több hazai étteremnél is működik ez az opció, a teljesség igénye nélkül itt van néhány közülük (a linkre kattintva lehet eljutni az ajándékutalványig):

Utóbbi két hely esetében az étterem e-mail címére kell írni, és válaszban mondják a teendőket. A Liszt étteremben a helyszínen és emailben is lehet ajándékutalványt/vouchert venni.

Ha van olyan fine dinig étterem és bisztró, amely szeretne felkerülni a listánkra, küldjék el nekünk az [email protected] e-mail címre. Amit még az éttermek meg tudnak tenni saját érdekükben, hogy saját felületeiken is hirdetik ezt a lehetőséget. Mi biztosan fogunk venni néhányat, mert szívesen segítjük a jó helyeket. Ahogy korábban is írtuk: most be kell húzódnunk az otthonainkba, de vissza fogunk térni, és újra ott leszünk a tereken, az utcákon, a kávézók teraszain és az éttermekben. Addig vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

babel restaurant | covid-19 | kiosk pest | kiosk buda | ajándékutalvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom