Close
Massimo Bottura minden este nyolckor a családjával főz a karanténból

Massimo Bottura minden este nyolckor a családjával főz a karanténból

Olaszország talán legismertebb konyhafőnöke és étterem-tulajdonosa most is tökéletesen reagált a világra. Ismert filantrópus (erről is írtunk hosszabban a Roadster második kiadványában), most pedig családjával elindította a Kitchen Quarantine Instagram-főzőműsort. 

Már mi is írtunk a Milano Keeps On Cooking kezdeményezésről, mely kiemelkedő olasz séfek instagramos főzéséről szól, vagyis a karanténba szorult lakosságot próbálják egyszerű, mégis remek receptekkel inspirálni a most még fontosabbá vált konyhákban.

Massimo Bottura séflegenda és étteremtulajdonos saját Instagram-csatornáján igyekszik jó tanácsokkal, receptekkel, konyhaművészeti trükkökkel ellátni a kedvelőit és mindenkit, aki szeretne egy kicsit bekukucskálni az örökmozgó gasztroguru életébe.

Az ötlet eredetileg lányáé, Alexáé volt, aki imádja, ahogy édesapja a konyhában sertepertél. Meg is kérdezte tőle, nem akarja-e mindezt megosztani a nagyvilággal? Bottura pedig elég könnyen belement a dologba.

Az esti show 20:00-kor indul, minden nap,egyenesen Botturáék konyhájából. Nem kell aggódni a speciális alapanyagok miatt, mert a séf megpróbál a legegyszerűbb komponensekkel dolgozni. Az egész család részt vesz a tevékenységekben, sokszor még a kutya is feltűnik.

Bottura a világhírű, többször is a bolygó legjobb éttermének választott modenai Osteria Francescanát már március 10-én bezárta, de úgy látszik, így is van tennivaló. Ha az otthoni konyhából, akkor onnan. Ne gondoljuk, hogy csak olasz fogásokat készítenek, thai curryrecept, tortellini és palacsinta millefoglie is készül náluk. Egyszerűen, közérthetően, csak éppen olyan apró fogásokkal, amelyeket életünk végéig hasznosíthatunk majd.

Alig várjuk, hogy már csak úgy meséljünk róluk: amikor régen, a karantén alatt Botturától megtanultuk…

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Instagram, Unsplash, GQ)

 

 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom