Close
Massimo Bottura minden este nyolckor a családjával főz a karanténból

Massimo Bottura minden este nyolckor a családjával főz a karanténból

Olaszország talán legismertebb konyhafőnöke és étterem-tulajdonosa most is tökéletesen reagált a világra. Ismert filantrópus (erről is írtunk hosszabban a Roadster második kiadványában), most pedig családjával elindította a Kitchen Quarantine Instagram-főzőműsort. 

Már mi is írtunk a Milano Keeps On Cooking kezdeményezésről, mely kiemelkedő olasz séfek instagramos főzéséről szól, vagyis a karanténba szorult lakosságot próbálják egyszerű, mégis remek receptekkel inspirálni a most még fontosabbá vált konyhákban.

Massimo Bottura séflegenda és étteremtulajdonos saját Instagram-csatornáján igyekszik jó tanácsokkal, receptekkel, konyhaművészeti trükkökkel ellátni a kedvelőit és mindenkit, aki szeretne egy kicsit bekukucskálni az örökmozgó gasztroguru életébe.

Az ötlet eredetileg lányáé, Alexáé volt, aki imádja, ahogy édesapja a konyhában sertepertél. Meg is kérdezte tőle, nem akarja-e mindezt megosztani a nagyvilággal? Bottura pedig elég könnyen belement a dologba.

Az esti show 20:00-kor indul, minden nap,egyenesen Botturáék konyhájából. Nem kell aggódni a speciális alapanyagok miatt, mert a séf megpróbál a legegyszerűbb komponensekkel dolgozni. Az egész család részt vesz a tevékenységekben, sokszor még a kutya is feltűnik.

Bottura a világhírű, többször is a bolygó legjobb éttermének választott modenai Osteria Francescanát már március 10-én bezárta, de úgy látszik, így is van tennivaló. Ha az otthoni konyhából, akkor onnan. Ne gondoljuk, hogy csak olasz fogásokat készítenek, thai curryrecept, tortellini és palacsinta millefoglie is készül náluk. Egyszerűen, közérthetően, csak éppen olyan apró fogásokkal, amelyeket életünk végéig hasznosíthatunk majd.

Alig várjuk, hogy már csak úgy meséljünk róluk: amikor régen, a karantén alatt Botturától megtanultuk…

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Instagram, Unsplash, GQ)

 

 

massimo bottura | Modena | lockdown | koronajárvány | karantén

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram