Fényűző fogadót nyit napjaink legnagyobb hatású sztárséfje

Új vállalkozásba kezd korunk gasztrogéniusza: Massimo Bottura beszáll a szállodabizniszbe.

Egy kicsit ugyan még várnunk kell, hogy a sztárséf fogadójában foglalhassunk szállást, mert jelen állás szerint valamikor tavasszal nyit meg a Maria Luigia, amit feleségével, Lara Gilmore-ral vezet majd. Mivel a vendéglátás ezen területén tapasztalatlannak számít, ezért első szállójában csupán tizenkét lakosztályt rendeznek be.

A Modenától alig húszpercnyi auótútra lévő Maria Luigia Bottura világhírű éttermével együtt viszont olyan élménycsomagot kínál a látogatóknak, amit vétek lenne kihagyni.

A csomagot ebben az esetben nyugodtan érthetjük szó szerint, merthogy az egyik ajánlat értelmében háromszáz dollárért elfogyaszthatunk egy tízfogásos degusztációs menüt a 2018-ban a World’s 50 Best Restaurantson a világ legjobb éttermének választott Osteria Francescanában, illetve eltölthetünk egy éjszakát az új szállodában (ahol egyébként 519 dollárba kerül egy szoba).

Stílusát illetően Gatsby-hangulatra számíthatunk a Bottura édesanyjáról elnevezett fogadóban, ahol igyekeznek többet adni a szokásos vacsora/éjszaka/reggeli hármasnál:

a Matthew Barney, Tracey Emin és Andy Warhol artworkjeivel díszített szállodában ismert művészek szórakoztatják majd a vendégeket.

A séf és felesége régóta szeretett volna nyitni otthonuk közelében egy ilyen luxusszállót, mondván, a környéken nem igazán találni felsőkategóriás hotelt, így hát Lara Gilmore a tervezésben járatos barátaik segítségére támaszkodva egy teljes évet szentelt a korábban meglehetősen elhanyagolt állapotú birtok felújítására.

A Maria Luigiában nem csupán a művészi fellépések jelentik az egyetlen prémium szolgáltatást: az érkezőket a lakosztályokba előre bekészített kiváló itáliai borokkal, sajtokkal és egyéb snackekkel kényeztetik, illetve teniszpálya és uszoda is a rendelkezésükre áll, ha mozogni támad kedvük, a pihentető kikapcsolódást pedig szobrokkal díszített bájos kert segíti.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit.

Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Idén sűrű időszaknak néz elébe, ugyanis a szállodán kívül számos projekttel foglalkozik: a dubaji W Hotelben megnyitja Torno Subito nevű helyét, a Gucci nagyköveteként segédkezik a divatcég Beverly Hillsben nyitás előtt álló éttermén, illetve lesz egy kávézója Firenzében. Plusz ott vannak még az élelmiszerpazarlás ellen indított Food for Soul elnevezésű programjának elfoglaltságai, amivel nagynevű séfek bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

(Fotók: Getty Images)

vendéglátás | Maria Luigia | massimo bottura | hotel | séf | fogadó

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom