Close
Fényűző fogadót nyit napjaink legnagyobb hatású sztárséfje

Fényűző fogadót nyit napjaink legnagyobb hatású sztárséfje

Új vállalkozásba kezd korunk gasztrogéniusza: Massimo Bottura beszáll a szállodabizniszbe.

Egy kicsit ugyan még várnunk kell, hogy a sztárséf fogadójában foglalhassunk szállást, mert jelen állás szerint valamikor tavasszal nyit meg a Maria Luigia, amit feleségével, Lara Gilmore-ral vezet majd. Mivel a vendéglátás ezen területén tapasztalatlannak számít, ezért első szállójában csupán tizenkét lakosztályt rendeznek be.

A Modenától alig húszpercnyi auótútra lévő Maria Luigia Bottura világhírű éttermével együtt viszont olyan élménycsomagot kínál a látogatóknak, amit vétek lenne kihagyni.

A csomagot ebben az esetben nyugodtan érthetjük szó szerint, merthogy az egyik ajánlat értelmében háromszáz dollárért elfogyaszthatunk egy tízfogásos degusztációs menüt a 2018-ban a World’s 50 Best Restaurantson a világ legjobb éttermének választott Osteria Francescanában, illetve eltölthetünk egy éjszakát az új szállodában (ahol egyébként 519 dollárba kerül egy szoba).

Stílusát illetően Gatsby-hangulatra számíthatunk a Bottura édesanyjáról elnevezett fogadóban, ahol igyekeznek többet adni a szokásos vacsora/éjszaka/reggeli hármasnál:

a Matthew Barney, Tracey Emin és Andy Warhol artworkjeivel díszített szállodában ismert művészek szórakoztatják majd a vendégeket.

A séf és felesége régóta szeretett volna nyitni otthonuk közelében egy ilyen luxusszállót, mondván, a környéken nem igazán találni felsőkategóriás hotelt, így hát Lara Gilmore a tervezésben járatos barátaik segítségére támaszkodva egy teljes évet szentelt a korábban meglehetősen elhanyagolt állapotú birtok felújítására.

A Maria Luigiában nem csupán a művészi fellépések jelentik az egyetlen prémium szolgáltatást: az érkezőket a lakosztályokba előre bekészített kiváló itáliai borokkal, sajtokkal és egyéb snackekkel kényeztetik, illetve teniszpálya és uszoda is a rendelkezésükre áll, ha mozogni támad kedvük, a pihentető kikapcsolódást pedig szobrokkal díszített bájos kert segíti.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit.

Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Idén sűrű időszaknak néz elébe, ugyanis a szállodán kívül számos projekttel foglalkozik: a dubaji W Hotelben megnyitja Torno Subito nevű helyét, a Gucci nagyköveteként segédkezik a divatcég Beverly Hillsben nyitás előtt álló éttermén, illetve lesz egy kávézója Firenzében. Plusz ott vannak még az élelmiszerpazarlás ellen indított Food for Soul elnevezésű programjának elfoglaltságai, amivel nagynevű séfek bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom