Close
Fényűző fogadót nyit napjaink legnagyobb hatású sztárséfje

Fényűző fogadót nyit napjaink legnagyobb hatású sztárséfje

Új vállalkozásba kezd korunk gasztrogéniusza: Massimo Bottura beszáll a szállodabizniszbe.

Egy kicsit ugyan még várnunk kell, hogy a sztárséf fogadójában foglalhassunk szállást, mert jelen állás szerint valamikor tavasszal nyit meg a Maria Luigia, amit feleségével, Lara Gilmore-ral vezet majd. Mivel a vendéglátás ezen területén tapasztalatlannak számít, ezért első szállójában csupán tizenkét lakosztályt rendeznek be.

A Modenától alig húszpercnyi auótútra lévő Maria Luigia Bottura világhírű éttermével együtt viszont olyan élménycsomagot kínál a látogatóknak, amit vétek lenne kihagyni.

A csomagot ebben az esetben nyugodtan érthetjük szó szerint, merthogy az egyik ajánlat értelmében háromszáz dollárért elfogyaszthatunk egy tízfogásos degusztációs menüt a 2018-ban a World’s 50 Best Restaurantson a világ legjobb éttermének választott Osteria Francescanában, illetve eltölthetünk egy éjszakát az új szállodában (ahol egyébként 519 dollárba kerül egy szoba).

Stílusát illetően Gatsby-hangulatra számíthatunk a Bottura édesanyjáról elnevezett fogadóban, ahol igyekeznek többet adni a szokásos vacsora/éjszaka/reggeli hármasnál:

a Matthew Barney, Tracey Emin és Andy Warhol artworkjeivel díszített szállodában ismert művészek szórakoztatják majd a vendégeket.

A séf és felesége régóta szeretett volna nyitni otthonuk közelében egy ilyen luxusszállót, mondván, a környéken nem igazán találni felsőkategóriás hotelt, így hát Lara Gilmore a tervezésben járatos barátaik segítségére támaszkodva egy teljes évet szentelt a korábban meglehetősen elhanyagolt állapotú birtok felújítására.

A Maria Luigiában nem csupán a művészi fellépések jelentik az egyetlen prémium szolgáltatást: az érkezőket a lakosztályokba előre bekészített kiváló itáliai borokkal, sajtokkal és egyéb snackekkel kényeztetik, illetve teniszpálya és uszoda is a rendelkezésükre áll, ha mozogni támad kedvük, a pihentető kikapcsolódást pedig szobrokkal díszített bájos kert segíti.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit.

Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Idén sűrű időszaknak néz elébe, ugyanis a szállodán kívül számos projekttel foglalkozik: a dubaji W Hotelben megnyitja Torno Subito nevű helyét, a Gucci nagyköveteként segédkezik a divatcég Beverly Hillsben nyitás előtt álló éttermén, illetve lesz egy kávézója Firenzében. Plusz ott vannak még az élelmiszerpazarlás ellen indított Food for Soul elnevezésű programjának elfoglaltságai, amivel nagynevű séfek bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

(Fotók: Getty Images)

Maria Luigia | Lara Gilmore | séf | fogadó | vendéglátás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram