Close
A kijelentkezéskor meghasad majd a szívünk – Kedvenc toszkán és umbriai butikhoteleink

A kijelentkezéskor meghasad majd a szívünk – Kedvenc toszkán és umbriai butikhoteleink

Toszkána és Umbria. Olaszország vadregényes helyeinek toplistáján alighanem dobogó környékén végezne ez a két régió, nem véletlenül ihletett megannyi nagyszerű regényt és romantikus filmet. Ha arrafelé tervezünk barangolni, és butikhotelben szállnánk meg, ezek közül bármelyikben eltöltenénk egy egész hónapot. Vagy az egész életünket.

Castello di Vicarello

Aurora és Carlo Baccheschi Berti a hetvenes években tett egy romantikus sétát a Grosseto közeli hegyekben, akkor fedezték fel ezt a különleges helyet.

A kis szállodát tizenkét éve nyitották, kihasználva a réges-régi ház és a környék fantasztikus adottságait; a panoráma elsősorban a hegyeket tárja elénk, de messziről feltűnik a tenger is. Hét lakosztályt bír el a hotel, nem egy szobában szépen faragott balinéz ágyak és 18. századból maradt rézkádak vannak.

A birtokhoz hat hektár szőlőskert tartozik, ejtőzni két nagyobb medencében, egy apró gyógyfürdőben és pezsgőfürdőben lehet, de a legjobb része kétségkívül a terasza, ahol nincs más dolgunk, mint egy pohár borral a kezünkben esténként élvezni a völgyet megvilágító naplemente látványát.

Minden tudnivaló

Castel Monastero

A 11. században még szőlőültetvények és gesztenyefák övezte kolostorként működött, majd a kastély az arisztokrata Chigi család tulajdonába került, és nagyjából kilencszáz évig náluk is maradt.

Ez a Siena közeli kolosszális hotel nem feltétlenül a családias búvóhely kategóriájába tartozik.

Hetvenhat szobája régimódi hangulatú, terrakotta padlóval és freskókkal feldobott enteriőrrel, valamint egyszerűnek ható, letisztult berendezéssel várja a vendégeket, akik esténként a közeli falvak hangulatos éttermeiben vacsorázhatnak, a környék igazi vonzerejét mégis a gyógyfürdők jelentik.

Minden tudnivaló

Castello di Casole

A Casole d’Elsában található impozáns kastély történelme majd ezer évre nyúlik vissza. A hatvanas éveket jelentő csúcsidőszakában az ismert olasz filmrendező, Luchino Visconti tulajdonolta, aki előszeretettel rendezett itt estélyeket hollywoodi barátainak.

Manapság a kastély a toszkán hagyományokat szigorúan megtartva hotelként üzemel.

Mind a negyvenegy hálószobája a történelmi emlékekkel átitatott főépületben van berendezve, díszes faragású faágyakkal és márvány fürdőszobákkal.

Akadnak két-három szobás privát lakosztályok is, melyekhez saját úszómedence dukál, de akinek nem jutott prémium szoba, az sem szomorkodhat, mert a boltíves mennyezetű fürdőben igénybe veheti a hely spa szolgáltatásait.

A felnőttek kiváló helyi borokat kóstolhatnak, a gyerekek pedig Alessandro séf jóvoltából megtanulhatják, hogyan kell készíteni a pizzát fatüzelésű sütőben.

Minden tudnivaló

Castello di Reschio

Kreatív, izgalmas és szép, Észak-Umbria dombjain, Lisciano Nicconéban.

Errefelé úgy ötven darab, több száz évet megélt farm kereste, keresi gazdáját, melyek felét már tökéletesen felújították. Köztük hatot bérelhető állapotúvá varázsoltak, így például ezt a történelmi és modern stílus keveredésével átalakított öt hálószobás házat.

A szálloda, vagy inkább kibérelhető farm legcsodásabb pontja a rozmaringos, levendulás, olajbogyó- és gránátalmafákkal csalogató kertje mellett egyértelműen a hegyoldalba épített medencéje, ahol minden gondját elfelejti az ember.

Minden tudnivaló

Torre di Moravola

Szintén Umbriában járunk, méghozzá egy évszázadokkal korábban még őrtoronyként funkcionáló kőházban, amit a híres építész, Christopher Chong és felesége varázsolt újjá.

Az biztos, hogy itt kánikula esetén sem kell tartanunk az izzadástól, hála a hűvöset adó falaknak. Hét lakosztályban és egy medencében álmodozhatunk arról, milyen lenne az olajfaligetekkel és tölgyerdőkkel borított Carpini-völgybe költözni.

Igazi romantikus hely ez a Júlia-erkélyével és a teraszával, no meg a főtoronyban megbújó, süllyesztett kádjával és hatalmas kanapéjával feldobott lakosztályával együtt.

Minden tudnivaló

(Fotók: Moravola.com, Reschio.com, Casalidicasole.com, Castelmonastero.com, Castellodivicarello.com)

szálloda | szállás | kastély | utazás | terasz

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram