Close
Egy igazi különlegesség: drónok a rendezvényeken

Egy igazi különlegesség: drónok a rendezvényeken

A profi rendezvényszervezők ötletesebbnél ötletesebb dolgokat találnak ki, hogy lenyűgözzék a közönséget. Az egyik ilyen újítás a drón show. Vajon mi mindent lehet elvégeztetni egy drónnal, dróncsapattal egy rendezvényen?

A drónok fajtái

A drónokról a legtöbb ember már hallott, de nem mindenki van tisztában azzal, valójában mik is ezek. A drón egy pilóta által távirányítóval vezérelt, 4 propelleres repülőgép, melyet elsősorban a katonaság számára fejlesztettek ki. Manapság azonban a magánemberek között is elterjedt a használatuk, akár hobbiból, akár munkavégzés céljából egyre többen vásárolnak drónt.

Azt azért tudnunk kell, hogy ennek a kis robotnak is több fajtája van: vannak beltéri és kültéri használatra alkalmas drónok, valamint megkülönböztethetünk egyéni és csoportos vezérlésűeket is. Természetesen ez utóbbihoz profi szakemberek szükségesek.

Akik magán célból vásárolnak drónokat, azok legfőképpen fénykép- vagy videókészítés érdekében teszik. Ezekkel a kis szerkezetekkel ugyanis felülnézetből jó minőségű felvételek készíthetők.


Drónok a rendezvényeken

Éppen ezért érdemes megismerkednie a drónokkal a rendezvényszervezőknek is. Egy alakzat lefotózása felülről, egy beszéd vagy egy dokumentum aláírásának videózása madártávlatból rendkívül jó promóciós anyag is lehet a későbbiekben.

Ötletek híján mindig jó, ha megkeresünk egy szakembert. A MOE Rendezvényakadémia munkatársai profik e téren is, ráadásul ők nemcsak végzik, de oktatják is a rendezvényszervezést. Az általuk indított akkreditált rendezvényszervező képzés számos témát érint, a legújabb technológiai eszközökkel, innovatív lehetőségekkel is megismerteti a hallgatókat. Mindez online oktatás keretében, saját időbeosztás szerint elsajátítható!

Ám a drónokkal való munka azért nem egyszerű, némi jogi ismeret is szükségeltetik hozzá és nagy fokú körültekintés. Több szabálynak is meg kell felelni ugyanis akkor, ha ilyen látványos elemeket szeretnénk bevinni a show-ba.

Mit kell tudni a drónok használatáról?

A drónoknak is több fajtája van, a nagyszabású rendezvényeken leginkább világító drónokat használnak. Ezekből pompás animációk, 3D képek, fényfestések állíthatók elő, azonban irányításukhoz szakképzett emberekre van szükség. Nekik próbatesztelést is kell végezniük az esemény előtti éjszaka.

Külsős céget kell tehát felkérni egy rendezvény szervezésekor, ha drónokat akarunk használni. A szükséges papírokat is be kell szerezni: ilyen például a speciális légtérengedély, csak ennek felmutatásával reptethető flotta.

Tudnunk kell, hogy emberek feje fölött tilos átrepülnie a drónnak, így célszerű erdő, mező, folyó felett bemutatni a drón show-t. A sok utánajárás azonban mindenképp megéri, hiszen csodálatos percekben lehet része a közönségnek.

Bár a drónok átlagosan csak 8 percig képesek a levegőben maradni, ez az idő elég arra, hogy maradandó élményt szerezzünk vendégeinknek, s a rendezvényszervezői szakma elismerését is kivívjuk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

A legjobb életbiztosítás tippek segítenek dönteni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom