Close
Egy kávé mind felett?

Egy kávé mind felett?

Trendek jönnek és mennek, de mi az állandó a fekete lében?

Édes, keserű, fekete, latte, hosszú, habos, citromos, tojásos… Ahány ház, annyi kávé. Várhatóan ez a színes sokféleség még egy közös halmazon osztozik hamarosan majd azon túl, hogy az emberiség nagy része ölni is képes lenne érte reggelenként. Ha ugyanis nem történik valamiféle kisebb csoda, a kávé olyan luxuscikké válik lassan, amit kevesen engedhetnek meg maguknak. Ha ez megtörténik, akkor a legtöbben búcsút intünk majd a fekete italnak. De milyen lehetőségek várnak ránk?

Kotyógos cikória

Ha egy reggel úgy ébredünk, hogy a kotyogós, a French press, a filteres főzőnk, illetve bármilyen kávéfőző masinánk bemondta az unalmast, akkor egyrészt nagyon idegesek leszünk, másrészt azonnal cselekszünk. Az Alza egész sor megoldást nyújt erre a helyzetre, amíg van kávé, addig eszközt is találunk a megfőzéséhez bőséggel. De mi lesz akkor, ha a világ már nem úgy működik majd, hogy a két lapátolás az instantból azonnal bedurrantja a motort, és már mehet is a munka? Akkor jönnek a pótmegoldások, a pótkávék. Nem árulunk el azzal sem túl nagy újdonságot, hogy a történelem ismétli önmagát. Vagy ha nem is, vannak események, amik újra és újra előfordulnak, kicsit máshogy.

Így történt, hogy a kávé néhány száz évvel ezelőtt sem tartozott az alsóbb társadalmi rétegek által megengedhető italok közé, bár az is igaz, hogy Magyarországon eleinte nem volt túl népszerű a török ízvilág. Később aztán a polgári kultúra részévé vált, de ez sem tette olcsóbb itallá. Nem csak hazánkban volt ez így, hanem világszerte, így viszont akadt néhány leleményes ember, aki igyekezett pótolni valahogy, leginkább bárhogy. A mandula és makk talán még a jobb verziók közé tartozik, de sok egyéb próbálkozás történt, mígnem ráleltek a cikóriára, ami ma is létező opció a kávé pótlására, és ahogy a jövőben is várhatóan ez lesz az egyik megoldás a maláta és rozs mellett.

 

Természetes élénkítés

A vérnyomás figyelembevételével több élénkítő alternatíva is létezik, ilyen a zöld tea, a guarana és a ginzeng, de utóbbihoz hasonló hatást érhetünk el az ötízű gyümölcs, azaz a Schisandra teával is.

(Szponzorált tartalom)

 

FOLYTASD EZZEL
A közlekedési szokások változásai a jövőben
Mit érdemes tudni a súlyzórúd használatával kapcsolatban?
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom