Close
Egy kozmetikai terméket nem a tubusa határoz meg. Vagy mégis?

Egy kozmetikai terméket nem a tubusa határoz meg. Vagy mégis?

Ha egy kozmetikai termék tubusára ránézünk, akkor az vajon mit árul el magáról a termékről? Talán többet is, mint gondolná. Sokan, sokfélét gyártanak, de miért ne lehetne az Ön saját márkás terméke a befutó? A megfelelő koncepcióval, ügyelve a részletekre, sikerre vihető egy jó ötlet.

Mi kell egy saját márkás kozmetikai termékhez?

A legtöbb esetben két dolog kell hozzá: az elhatározás és valamennyi befektethető pénz. Persze ez még nem azt jelenti, hogy sikeres is lesz ez az új termék. Mindössze csak arra akartunk utalni ezzel, hogy ma már nem nagy feladat egy saját márka útnak indítása.

Két irányba is el lehet indulni. Egy nagyobb befektetéssel saját gyárat, gyártósort lehet felépíteni. Bár ez többe kerül, de már az elejétől fogva saját kezünkben lesz az előállítás folyamata. Így nagyobb lesz a haszon minden egyes eladott termékünkön.

A másik lehetőség a bérgyártás. Ebbe nem kell akkora kezdőtőkét belefektetnünk, ami nagy előny. Viszont itt kevesebb is lesz a profitunk a termékünkön a bérgyártás költségei miatt. De végül bármelyiket is válasszuk, a beszerzésnek minden esetben fontos szerepe lesz.

Beszerzés: tubus, alapanyagok, csomagolóanyagok…

A beszerzés során gondoskodnunk kell a megfelelő alapanyag-ellátásról. A kiváló minőségű tubusról, a termékünk kozmetikai tisztaságú alapanyagairól és persze a csomagolóanyagokról is. Nem mindegy, hogy ezekből milyeneket szerzünk be. Nagyon fontos a minőség, a megbízhatóság, az utánpótlás megléte, és persze az ár sem mindegy a profitunk szempontjából.

Saját termékünk megtervezésénél, majd legyártásánál nagyon kell ügyelnünk a felhasználói szokásokra és igényekre. A tubusok például legyenek kifejezetten kozmetikai termékekhez ajánlottak. Kialakításukkal ezek fogják a legjobban segíteni a napi használatot. Ha pedig valamit már rutinból, könnyen használnak a vásárlók, sokkal könnyebben fogják majd újra megrendelni.

Ha kész, már “csak” el kell adni

Azonban nem elég csak egy kiváló terméket előállítani, azt tudni is kell eladni. Ehhez azonban meg kell terveznünk több mindent is.

Egyrészt a termékünk csomagolását, legyen szó akár a tubusra nyomtatott címkéről, akár az egészet elfedő dobozról. Mindkettő olyan felület, amivel el lehet adni. Nem mindegy ugyanis, hogy mit látnak a vevők, hogy mennyire hívogató, mennyire szexi az, amit látnak.

Két hasonló összetételű és árú termék közül általában a jobban kinézőt választják a vásárlók. Ezen logika mentén két (árban és összetételben) nagyon hasonló kozmetikai termék közül az jön ki győztesként, akinek szebb a tubusa. Így tehát értelmet nyer a bejegyzés címe is. Egy kozmetikai terméket meghatározhat a tubusa.

Persze azzal, hogy kész a tubus címkéje vagy a termék doboza, még nem fognak tudni róla. Itt jön képbe a disztribúció és a marketing. Ezekre hatalmas hangsúlyt kell fektetni a megfelelő értékesítési csatornák kialakítása érdekében.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom