Close
Egy művészpár ötszáz dollárból és régi ablakokból épített erdei kabint

Egy művészpár ötszáz dollárból és régi ablakokból épített erdei kabint

Egy romantikus elgondolás volt, amit közös erővel és sok kreativitással életre keltettek. Pár hónap alatt született meg az a meglepő és nagyon egyedi erdei ház, amit egy művészpár álmodott meg és kivitelezett is. Volt, hogy életvitelszerűen lakták, de mára visszatértek a városi léthez, a házat pedig kikapcsolódásra használják. 

Lányregényekbe illő történet ez: Lilah és Nick egy kora őszi napon Nyugat-Virginia egyik erdei részénél,a fiú családjának birtokán kempingeztek, amikor együtt kijelentették: egyszer itt fognak élni, egy kis házban, a legtermészetközelibb körülmények között. Nem kellett aztán sok az álom megvalósításához, elég hamar belekezdtek az építkezésbe.

Ahelyett azonban, hogy egy modern épületet, netán a bevált A tetős faházacskát húzták volna fel, egy régi pajta faanyagából és megannyi összegyűjtött fakeretes ablakból alakították ki a közmű nélküli, romantikus, tulajdonképpen full panorámás vityillót.

Kétség nem fér hozzá, hogy a a ház falai magukban hordozzák a történelmet, hiszen mindegyik ablak máshonnan érkezett.

Nick szakmáját tekintve fotós, illetve ács, ezért nagyon ért a faanyag megmunkálásához, párja pedig belsőépítészként dolgozott, vagyis ketten együtt tökéletes kivitelezőknek bizonyultak. Eleinte úgy gondolták, felszámolják városi életüket és teljesen beköltöznek a kabinba, de hamar rá kellett jönniük, hogy a romantikát azért megölhetik a fagyos erdei éjszakák, és inkább a hétvégi ház funkciónál maradtak.

Barátaik sokat erősködtek, hogy az ablakház megérné, ha Airbnb-szállást csináljanak belőle, hiszen a környéken sok ilyen jellegű házat találni, de a pár semmiképp nem szerette volna feladni az eredetiséget, és megfelelni a kényelmi szempontoknak. Így csupa ablakokból álló egyedi építmény magánkézen maradt, és egy kis tó mögött állva várja azokat a hétvégéket, amikor kitárulnak az ablakai.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: urbanmilwaukee.com) 

kreatív | cabinporn | kabin | építészet | hegyvidék

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram