Close
Egy pergamenkészítő műhely romjaihoz épült ez az angol otthon

Egy pergamenkészítő műhely romjaihoz épült ez az angol otthon

Először le akarták bontani, de szerencsére időben rájöttek a történelmi értékére, és gyönyörűen belekomponálták az épülő ház terveibe.

A Will Gamble építésziroda építette meg ezt az elképesztően egyedi otthont az angliai Northamptonshire-ben. A projekt több ponton is különleges: adott egy létező, nagyon angolos ház, ahol egy nyugdíjas házaspár él. A pár szerette volna megtoldani a már létező, relatíve zárt és nem olyan világos téglaépületet egy üvegfalú, napfényes házrésszel. Ehhez viszont útban voltak valami romok, melyeknek egy részéről úgy tudták, hogy baromfiólként funkcionáltak. Kiderült azonban, hogy a romok egy része egy tizenhetedik századi angol pergamenkészítő műhely maradványai.

Amint kiderült a történelmi jelentőség, a megrendelők is elálltak a lebontástól, és az építészek újratervezték a házkiegészítést úgy, hogy a romokat is belefoglalták a tervekbe. Így a történelem varázsa körülöleli a modern épületrészt, hihetetlenül egyedi karaktert adva a házrésznek, melyben egy amerikaikonyhás nappalit és étkezőt alakítottak ki a tervezők.

Az újratervezés közben az építészek azt is megtudták, hogy a helyiek úgy beszélik, a pergamenműhely a királyi család tagjainak készített papírt, ezért nagyon fontos romokról beszélünk a kis közösség életében. Ezért az építésziroda a helyi önkormányzattal és a Historic England örökségmegőrző szervezettel egyeztetve tervezte meg a házrészt, a romok egy részéhez nem is nyúltak hozzá, hogy látható maradjon a régi falak belső része is.

A végeredmény pedig egy mesés kerti konyharész, melyet sok száz éves romok ölelnek körül. Szép munka!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Johan Dehlin

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom