Close
Egy pergamenkészítő műhely romjaihoz épült ez az angol otthon

Egy pergamenkészítő műhely romjaihoz épült ez az angol otthon

Először le akarták bontani, de szerencsére időben rájöttek a történelmi értékére, és gyönyörűen belekomponálták az épülő ház terveibe.

A Will Gamble építésziroda építette meg ezt az elképesztően egyedi otthont az angliai Northamptonshire-ben. A projekt több ponton is különleges: adott egy létező, nagyon angolos ház, ahol egy nyugdíjas házaspár él. A pár szerette volna megtoldani a már létező, relatíve zárt és nem olyan világos téglaépületet egy üvegfalú, napfényes házrésszel. Ehhez viszont útban voltak valami romok, melyeknek egy részéről úgy tudták, hogy baromfiólként funkcionáltak. Kiderült azonban, hogy a romok egy része egy tizenhetedik századi angol pergamenkészítő műhely maradványai.

Amint kiderült a történelmi jelentőség, a megrendelők is elálltak a lebontástól, és az építészek újratervezték a házkiegészítést úgy, hogy a romokat is belefoglalták a tervekbe. Így a történelem varázsa körülöleli a modern épületrészt, hihetetlenül egyedi karaktert adva a házrésznek, melyben egy amerikaikonyhás nappalit és étkezőt alakítottak ki a tervezők.

Az újratervezés közben az építészek azt is megtudták, hogy a helyiek úgy beszélik, a pergamenműhely a királyi család tagjainak készített papírt, ezért nagyon fontos romokról beszélünk a kis közösség életében. Ezért az építésziroda a helyi önkormányzattal és a Historic England örökségmegőrző szervezettel egyeztetve tervezte meg a házrészt, a romok egy részéhez nem is nyúltak hozzá, hogy látható maradjon a régi falak belső része is.

A végeredmény pedig egy mesés kerti konyharész, melyet sok száz éves romok ölelnek körül. Szép munka!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Johan Dehlin

rom | nagy sztori | baromfiól | ősi | 17. század

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram