Egy pergamenkészítő műhely romjaihoz épült ez az angol otthon

Először le akarták bontani, de szerencsére időben rájöttek a történelmi értékére, és gyönyörűen belekomponálták az épülő ház terveibe.

A Will Gamble építésziroda építette meg ezt az elképesztően egyedi otthont az angliai Northamptonshire-ben. A projekt több ponton is különleges: adott egy létező, nagyon angolos ház, ahol egy nyugdíjas házaspár él. A pár szerette volna megtoldani a már létező, relatíve zárt és nem olyan világos téglaépületet egy üvegfalú, napfényes házrésszel. Ehhez viszont útban voltak valami romok, melyeknek egy részéről úgy tudták, hogy baromfiólként funkcionáltak. Kiderült azonban, hogy a romok egy része egy tizenhetedik századi angol pergamenkészítő műhely maradványai.

Amint kiderült a történelmi jelentőség, a megrendelők is elálltak a lebontástól, és az építészek újratervezték a házkiegészítést úgy, hogy a romokat is belefoglalták a tervekbe. Így a történelem varázsa körülöleli a modern épületrészt, hihetetlenül egyedi karaktert adva a házrésznek, melyben egy amerikaikonyhás nappalit és étkezőt alakítottak ki a tervezők.

Az újratervezés közben az építészek azt is megtudták, hogy a helyiek úgy beszélik, a pergamenműhely a királyi család tagjainak készített papírt, ezért nagyon fontos romokról beszélünk a kis közösség életében. Ezért az építésziroda a helyi önkormányzattal és a Historic England örökségmegőrző szervezettel egyeztetve tervezte meg a házrészt, a romok egy részéhez nem is nyúltak hozzá, hogy látható maradjon a régi falak belső része is.

A végeredmény pedig egy mesés kerti konyharész, melyet sok száz éves romok ölelnek körül. Szép munka!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Johan Dehlin

17. század | építészet | baromfiól | nagy sztori | romok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom