Close
Egy szuperjacht keveredett Amszterdam szűk csatornáiba

Egy szuperjacht keveredett Amszterdam szűk csatornáiba

Éppen elfért.

Nem mindennap látni akkora hajót a holland nagyváros csatornáin, amely éppen elfér a szűk vízi utakon, és nagyobb, mint a környező házak, de ez történt tegnap. A hatalmas jacht nem eltévedt, hanem a Feadship hajógyárból utazik a tengerre. ha átmegy a teszteken, soha többé nem tér vissza a csatornákra.

A hajógyárból évente öt-hat ilyen jármű kerül ki, majd utazik végig a holland csatornákon, ami mindig izgalmas látványosság, a helyiek nagyon szeretik.

A jelenleg Project 817-re keresztelt jacht 94 méter hosszú, a Kaag-szigeten épült, és úgy tervezték, hogy elférjen a csatornákon. Egy hídnál átpréselni a hajót így is gyakran többórás művelet, ezért a szárazföldi forgalmat is alaposan megbonyolítja.

(Fotók: Tom van Oossanen)

hollandia | feadship | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram