Close
Éjféltől teljesen lezárják Angliát

Éjféltől teljesen lezárják Angliát

Ha a karácsonyi nem lett volna elég, most tovább folytatódik.

A növekvő koronavírusos esetszámok miatt Anglia teljes lezárásáról döntött a brit kormány, írja a BBC Boris Johnson bejelentése után. Az intézkedés ma éjféltől lép életbe. A hírportál szerint a miniszterelnök már felhívta az emberek figyelmét, hogy otthon kell maradniuk, elmondása szerint a következő hetek lesznek a legnehezebbek a járvány kitörése óta, de hozzátette, hogy

“a küzdelem az utolsó szakaszába lép.”

Az új rendelkezés szerint tehát csak az léphet az utcára, akinek nyomós oka van kint tartózkodni: ez jelenti a bevásárlást, gyógyszerek beszerzését és kültéri edzést. Az éttermek csak elvitelre lehetnek nyitva, viszont alkoholt nem lehet elvitelesen kérni.

Minden kültéri sporthelyszín – például tenisztermek, golfpályák, kültéri konditermek – is mind bezárnak. Az amatőr csapatsportolók nem folytathatják tovább a tevékenységüket, csak az elitbe tartozó Premier League foci marad továbbra is.

Boris Johnson bejelentette, hogy minden iskolát és egyetemet bezárnak, az intézményeknek február közepéig át kell térniük a távoktatásra. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy míg a koronavírus korábbi változatával sikerrel felvették a harcot,

az új mutáció terjedésének sebessége aggasztó, a tudósok szerint az új változat ötven-hetven százalékkal fertőzőbb.

Hétfőn sorozatban a hetedik napon regisztráltak ötvenezer új fertőzöttet az Egyesült Királyságban. A Downing Streetről bejelentkező miniszterelnök hozzátette, hogy február közepén fogják megkapni az első vakcinákat a négy prioritásként kezelt célcsoportba tartozók.

(Forrás: BBC, HVG, fotók: Unsplash) 

teljes lezárás | hvg | london | bbc | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram