Close
Ékszer kisokos: valódi vagy hamis?

Ékszer kisokos: valódi vagy hamis?

Úgy hisszük, ha vásárolunk egy ékszert, akkor minden bizonnyal azt kapjuk, amire számítunk. Ha valódi arany, akkor valódi arany, ha igazi drágakőért fizettünk, akkor az igazi drágakő. Tapasztaltad már saját bőrödön is akár, hogy begyulladt a füled egy bizsu miatt, amit eredetileg nem annak adtak el?

Megmutatjuk, hogyan szúrd ki, ha hamisítvánnyal van dolgod, hogyan légy résen, és nem érhet csalódás!

Az igazi gyémánt

Nem kell ékszerszakértőnek lenned ahhoz, hogy megállapítást nyerjen, valódi gyémánt tündököl-e az általad választott gyűrűben, fülbevalóban vagy nyakláncban, vagy hamisítvánnyal próbálnak indokolatlanul nagy összeget kicsikarni tőled.

A szakértők tízszeres nagyítás alatt vizsgálják be a gyémántot, amellyel biztosan megállapítható eredetisége. Ám nálad nincs nagyító, amikor vásárolni mész, és nem feltétlenül gondolsz arra sem, hogy át akarnak verni.

Éppen ezért csak olyan helyekről vásárolj, amelyekben megbízol, és akik kellőképpen nagyok ahhoz, hogy ne érje meg hamisítvánnyal kereskedni. Az Ékszerkirály webáruház egy ilyen hely. Ott kérdezhetsz is, online a segítségedre lesznek, és biztos lehetsz abban, hogy amit megrendeltél, az valóban az, amit kapni szeretnél.

Egyszerű trükkök nagyító nélkül

Ezek az apró trükkök azonban mindenféle eszköz nélkül is segítenek majd abban, hogy ne vezessenek félre, ha igazi gyémántot keresel és személyesen vásárolsz.

Tapogasd meg a gyémántot. A hamisítvány szobahőmérsékletű, ha valódi gyémántot tartasz a kezedben, az pedig érzésre hideg lesz. Vagyis, ha nem érzed hűsnek a kezedben, inkább ne vedd meg.

Húzz egy egyenes vonalat egy fehér papírra. A gyémántot lefelé fordítva húzd végig az egyenes mentén. Ha a vonal átlátszik, hamisítvánnyal van dolgod, az igazi drágakő ugyanis átláthatatlan.

A csillogásteszt. Ez a legkönnyebb, de az egyik leginkább árulkodó jel. Ha csillog-villog, ha igazi gyémánt fénye van, ha nem opálos, akkor minden bizonnyal valódi. Ha a fénye tompább, akkor kezdhetsz gyanakodni…

Színes drágakövek

A valódi drágakövek különböző színekben pompáznak. A gyémánt színe a fehér, de mint tudjuk, nem áttetsző, hanem csillogó, fényes, igazi ragyogó szín.

Pirosas színű drágakövek a gránát és a rubin. Sejtelmes rózsaszín árnyalatban a rózsaszín zafír és a rózsaszín turmalin ragyog. A zafír egyébként eredetileg kék színű. Világosabb ugyan, de szintén kék árnyalat az akvamarin és a kék topáz.

Az ametiszt sokak kedvence, színe pedig a sötét lila.

Vannak zöld színű gyémántok is. Legismertebb ezek közül a smaragd, de tudtad, hogy a peridot is zöld színű, csak egy kicsit világosabb a smaragdnál? Végezetül van sárga drágakő is, ez pedig nem más, mint a citrin.

Bármilyen drágakővel kirakott ékszert is választasz, mindig bizonyosodj meg eredetéről! Ne dőlj be a hamisítványoknak, és így sokáig fogod élvezni csillogásukat, nem beszélve arról, hogy megkímélheted magad az allergiától és egyéb kellemetlenségektől.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Sporttal a tavaszi fáradtság ellen
Tiszta otthon, rendes ház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom