Close
Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Nem minden Omega Moonwatch jutott a sztatoszférán túl, de ez a darab pont megjárta a világűrt egy orosz asztronauta jóvoltából. 

Nyikolaj Budarin orosz űrhajós 4826777 szériaszámú Omega Speedmaster Professionalje nagy múltra tekinthet vissza. Ez az óra egy 1995-ös, amerikai–orosz expedíció alatt az űrhajóssal tartott, és megbízhatóan mutatta neki a földi idő múlását. Mi több, 1995. július 14-én élete első űrsétáján is ezt az Omegát viselte, a szerkezet összesen tizennégy órát töltött a világűrben.

Az egyedülálló darab természetesen gravírozott is, a rozsdamentes acél tok hátlapján a következő szöveget olvashatjuk: “Flight-Qualified by NASA For All Manned Space Missions / The First Watch Worn on the Moon.”

Az online licitálás április 9–16-ig tart majd, az aukciósház ötvenezer dollárnál (több mint 16 millió forint) magasabb vételárra számít.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RR Auction, Omega)

Omega Speedmaster Pro | óra | omega | karóra | asztronauta

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram