Close
Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Nem minden Omega Moonwatch jutott a sztatoszférán túl, de ez a darab pont megjárta a világűrt egy orosz asztronauta jóvoltából. 

Nyikolaj Budarin orosz űrhajós 4826777 szériaszámú Omega Speedmaster Professionalje nagy múltra tekinthet vissza. Ez az óra egy 1995-ös, amerikai–orosz expedíció alatt az űrhajóssal tartott, és megbízhatóan mutatta neki a földi idő múlását. Mi több, 1995. július 14-én élete első űrsétáján is ezt az Omegát viselte, a szerkezet összesen tizennégy órát töltött a világűrben.

Az egyedülálló darab természetesen gravírozott is, a rozsdamentes acél tok hátlapján a következő szöveget olvashatjuk: “Flight-Qualified by NASA For All Manned Space Missions / The First Watch Worn on the Moon.”

Az online licitálás április 9–16-ig tart majd, az aukciósház ötvenezer dollárnál (több mint 16 millió forint) magasabb vételárra számít.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RR Auction, Omega)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom