Close
Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Eladó az óra, amely megjárta a világűrt

Nem minden Omega Moonwatch jutott a sztatoszférán túl, de ez a darab pont megjárta a világűrt egy orosz asztronauta jóvoltából. 

Nyikolaj Budarin orosz űrhajós 4826777 szériaszámú Omega Speedmaster Professionalje nagy múltra tekinthet vissza. Ez az óra egy 1995-ös, amerikai–orosz expedíció alatt az űrhajóssal tartott, és megbízhatóan mutatta neki a földi idő múlását. Mi több, 1995. július 14-én élete első űrsétáján is ezt az Omegát viselte, a szerkezet összesen tizennégy órát töltött a világűrben.

Az egyedülálló darab természetesen gravírozott is, a rozsdamentes acél tok hátlapján a következő szöveget olvashatjuk: “Flight-Qualified by NASA For All Manned Space Missions / The First Watch Worn on the Moon.”

Az online licitálás április 9–16-ig tart majd, az aukciósház ötvenezer dollárnál (több mint 16 millió forint) magasabb vételárra számít.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RR Auction, Omega)

FOLYTASD EZZEL
Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton
Ősszel a divat és a dizájn fővárosává változik Budapest
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom