Close
Egy egész spanyol falu eladóvá vált, az ok egészen meglepő

Egy egész spanyol falu eladóvá vált, az ok egészen meglepő

Spanyolországban, Zamora tartományban található Salto de Castro települése, amely negyvennégy házból, egy fogadóból és egy templomból áll. Az egész falu eladóvá vált, ráadásul kevesebbe kerül, mint egy londoni lakás.

A lakásárak a világ számos városában elszálltak, néhol olyan drága egy-egy ingatlan, hogy annyi pénzből akár egy egész falut is meg lehetne venni. Pontosan ilyen Salto de Castro, a spanyol falu, amely az ország északnyugati részén várja új gazdáját, aki hajlandó érte kifizetni kétszázhatvanezer eurót, azaz körülbelül százöt millió forintot.

A kép illusztráció

Ennyi pénzért pedig nem egyetlen ingatlant kap a vevő, hanem rögtön négyet, hozzá jár még bónuszban egy templom, egy iskola, egy uszoda és egy régi laktanya is. A kistelepülés amúgy lenyűgözően festői környezetben található a portugál határ közelében, egy dombtetőn magasodik és az Arribes del Duero természetvédelmi területre néz.

És hogy mi az oka annak, hogy eladósorba került egy egész település? Az ok meglepő.

Az 1950-es években Salto de Castrót egy villamosenergia-termelő cég építtette, hogy a közeli víztározónál dolgozó munkások családjainak adjon otthont. A település azonban az 1980-as években elnéptelenedett, a 2000-es években pedig egy üzletember vásárolta meg azzal a céllal, hogy turisztikai célponttá tegye.

Manapság Salto de Castro egy kicsit elhagyatott, de hatalmas lehetőségeket tartogathat, ha megfelelő kezekbe kerül.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

spanyolország | salto de castro | eladó falu

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram