Close
335 különböző növényfajjal vár a vadiúj városligeti botanikus kert

335 különböző növényfajjal vár a vadiúj városligeti botanikus kert

Kész a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert, amely lehet, hogy most az új kedvenc budapesti helyünk lett.

Mivel a járványhelyzet miatt most talán a természetben a legjobb lenni, ez a csendes és nyugodt botanikus kert Budapest szívében remek programnak ígérkezik közös sétálgatásokra barátokkal vagy épp a kutyusoddal (mivel kutyás élménypark is kapcsolódik hozzá).

A kertben egyúttal természetismereti tudásközpont is létrejött, minden növényről megtudhatjuk, micsoda. A kert maga több mint ötven év után újult meg, valamint hozzákapcsoltak egy izgalmas parkrészt, a Kneipp-ösvényt is, ahol nyáron majd mezítláb is járkálhatunk. A kertben összesen 335 növényfajt csodálhatunk meg, több mint 35 ezres példányszámban.

Szerintünk remek program egy séta itt, mi biztos benevezünk rá!

(Fotók: Liget Budapest) 

projekt | liget budapest | séta | járványhelyzet | mőcsényi mihály

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram