Close
Elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja

Elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja

1977 óta ért a Dictador rumja, most egy hatputtonyos aszúshordóban találta meg a tökéletes befejezést.

A kolumbiai Dictador 1977-es főzete a rum márka 2 Masters sorozatának keretében ezúttal egy magyar borásszal állt össze, így elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja,

a Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977.

A világhírű kolumbiai luxus italmárka, a Dictador 2 Masters sorozatában a rumot a világ legnevesebb italkészítő manufaktúráihoz juttatják el Hernan Parra, a Dictador master blandere által kiválasztott mesterekhez, rájuk bízva az alkotás befejezését. Így a díjnyertes kolumbiai rum utolsó, öregedési szakaszában került már

bordeaux-i pezsgő- és borpincészetbe, francia konyakos hordókba vagy éppen skót whiskeylepárlóba,

hogy mindenhol a legkülönlegesebb italok jegyeivel, a legjobb mesterek felügyeletével teljesedhessen ki ez az izgalmas aromájú rum. Eddig összesen hét ilyen kollaboráció született, most pedig a hungarikumnak számító Tokaji hatputtonyos aszút tároló hordókban, Kovács Zoltán, a Royal Tokaji borásza által nyerte el végleges formáját a negyvenhárom éves rum.

A rum 1977 óta ért Kolumbiában, egy amerikai tölgyfahordóban, mielőtt idén januárban hosszú utazás után megérkezett Magyarországra, ahol hét hónapig érlelődött a Royal Tokaji Borászat tizenkét éves, háromszáz literes zempléni tölgyfahordójában. A hordóban a rum átfejtése előtt két évig hatputtonyos Tokaji aszú volt, így az érlelésnek köszönhetően a rum immáron magán viseli a magyar hungarikum jellegzetes ízjegyeit is.

Mit lehet egy rumkedvelőnek egy ilyen idős rum illatairól elmondani? Néhány szó kevés is lenne hozzá, hiszen már maga a kóstolópohár párafelhője is meglehetősen komplex:

édeskés-rumos, trópusi gyümölcsös, mézes, csokis, mandulás, pisztáciás, aszús és még megannyi illat keveredik lágyan.

Az íze a kóstolók szerint hasonló gazdagsággal bír, apró kortyonként megmutatva megannyi csodáját, olajos, simogató, lágy és selymes – minden cseppje igazi élvezet.

A prémium italból mindössze ötszáz üveg készült, mindegyiket Tokajban palackozták. A sorszámozott palackok üvegcímkéjét Hernan Parra és Kovács Zoltán ujjlenyomata díszíti, igazolva a rum egyediségét is. Emellett a díszdoboz belsejében a 2 Masters Certificate található, mely biztosíték a termék eredetéről és minőségéről.

Az együttműködés ötlete a Dictador magyarországi disztribúciójáért is felelős Italguru Kft. cégvezetőjétől, Fehér Pétertől származik. A felső kategóriás prémium rum azoknak az ínyenceknek készült, akik szeretik megadni a módját egy-egy alkalom megünneplésének, értékelik a ritka, megismételhetetlen pillanatokat, és szívesen őrzik azt lassan ízlelgetve, minden másodpercét kiélvezve, egy nemes ital kíséretében.

Mi – elkötelezett Dictadorimádókként és Tokaji-afficionádókként – alig várjuk, hogy megkóstolhassuk!

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Magyar borok debütáltak a világ legismertebb borászati szaklapjában
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom