Close
Egy amerikai üvegház különös módon segít relaxálni a bizonytalan időkben

Egy amerikai üvegház különös módon segít relaxálni a bizonytalan időkben

Íme az internet legzöldebb streamje.

Békeidőben örömmel látja vendégül a növényrajongókat a Seattle-ben található Volunteer Park üvegháza, amelynek egy viktoriánus stílusban felhúzott épület ad otthont immáron 1912 óta.

A gyönyörű pázsittal körbeölelt, történelmi vonatkozású épületet a londoni kristálypalota inspirálta, napjainkban pedig öt, különböző éghajlatú kis házból áll, melyek mindegyikében trópusi és szubtrópusi növényeket gondoznak. A koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a hely mindennapi működésének forgatókönyvét, értelemszerűen be kellett zárnia kapuit a nagyközönség előtt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy odabent megállt volna az élet,

az üvegház ugyanis mindennap délután kettőtől élőben közvetíti az Instagram-oldalán a benti eseményeket.

Az üvegház képviselői elmondták, semmi sem hat olyan nyugtatóan az emberre a bizonytalan időszakban, mint a természet közelsége, melyet ugyan ebben az esetben szó szerint nem tudunk élvezni, viszont kiváló relaxációs program lehet, ha hosszú perceken át a szebbnél szebb virágokban gyönyörködünk.

Egy 2019-es tanulmány szerint már mindössze öt, természetben töltött perc jelentősen javít a kedélyállapotunkon, és bár egy üvegház élő közvetítése nem képes tökéletesen átadni a növények pozitív vibe-jait, azért közel van hozzá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom