Close
Egy amerikai üvegház különös módon segít relaxálni a bizonytalan időkben

Egy amerikai üvegház különös módon segít relaxálni a bizonytalan időkben

Íme az internet legzöldebb streamje.

Békeidőben örömmel látja vendégül a növényrajongókat a Seattle-ben található Volunteer Park üvegháza, amelynek egy viktoriánus stílusban felhúzott épület ad otthont immáron 1912 óta.

A gyönyörű pázsittal körbeölelt, történelmi vonatkozású épületet a londoni kristálypalota inspirálta, napjainkban pedig öt, különböző éghajlatú kis házból áll, melyek mindegyikében trópusi és szubtrópusi növényeket gondoznak. A koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a hely mindennapi működésének forgatókönyvét, értelemszerűen be kellett zárnia kapuit a nagyközönség előtt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy odabent megállt volna az élet,

az üvegház ugyanis mindennap délután kettőtől élőben közvetíti az Instagram-oldalán a benti eseményeket.

Az üvegház képviselői elmondták, semmi sem hat olyan nyugtatóan az emberre a bizonytalan időszakban, mint a természet közelsége, melyet ugyan ebben az esetben szó szerint nem tudunk élvezni, viszont kiváló relaxációs program lehet, ha hosszú perceken át a szebbnél szebb virágokban gyönyörködünk.

Egy 2019-es tanulmány szerint már mindössze öt, természetben töltött perc jelentősen javít a kedélyállapotunkon, és bár egy üvegház élő közvetítése nem képes tökéletesen átadni a növények pozitív vibe-jait, azért közel van hozzá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

üvegház | usa | koronavírus | élő | megnyugtat

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram