Kezdődik a strandszezon, nyitnak az első medencék a hétvégén

Az elmúlt évtizedekben hagyománynak számított, hogy a magyar strandok május elsején nyitják meg a kapuikat. Az elmúlt időszakban ezt már kevesen tartják, de így is vannak szépszámmal olyan létesítmények, amelyek a hétvégén már várják a strandolni vágyókat.

A termalfurdo.hu összegyűjtötte azoknak a strandoknak a listáját, amelyek az elsők között nyitnak meg, ezek jellemzően lépcsőben helyezik üzembe a medencéket. Egy részüket már akár április végén, illetve májusban, másokat csak június második felében nyitnak meg.

Íme, az első fecskék, amelyek nyarat kívánnak csinálni

  1. Békéscsaba, Árpád Fürdő
  2. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő
  3. Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő
  4. Budapest, Palatinus Strand
  5. Hungarospa Hajdúszoboszló
  6. Igali Gyógyfürdő
  7. Lenti termálfürdő
  8. Mórahalom, Szent Erzsébet Gyógyfürdő
  9. Szeged, Napfényfürdő Aquapolis
  10. Zalakarosi Fürdő

A többi fürdő csak később üzemeli be a szezonálisan nyitva tartó medencéket. Egy részüknél már ismert legalább a hozzávetőleges nyitás időpontja, ami zömében a pünkösdi hétvégére esik majd.

(Forrás: termalfurdo.hu, fotók: Getty)

strand | strandszezon | helyek | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom