Öt éven belül megnyithat az első űrszálloda

A Space Development űrállomások tervezésére és építésére szakosodott vállalat azt állítja, hogy hatvan hónapon belül megszülethetnek az első űrszállodák, ha elegendő anyagi forrást tudnak előteremteni a nagyszabású projektjükhöz. 

A Voyager Station első űrszállodát eredetileg kétszáznyolcvan vendég befogadására tervezték, de az új elképzelés már négyszázzal kalkulál. A Pioneer Station pedig egy kisebb állomás lenne, ahol egyszerre huszonnyolc vendég tartózkodhatna. Ez bár kapacitásában jóval szerényebb, a Voyagerhez képest jóval hamarabb működőképes lehet.

Az űrszállodákat úgy alakítanák ki, hogy a lehető leginkább megkönnyítsék az űrbeli környezethez való alkalmazkodás képességét a vendégek számára, akik anyagi lehetőségeikhez mérten négy napot, de akár két hetet is tartózkodhatnának a csillagok között.

Az állomások közepén található dokkolóközpont fogadná az utasokat, ahonnan liftek szállítanák őket a vendégtérbe.

A Voyager és a Pioneer mesterséges gravitációt hozna létre, így olyan hatást keltene, mint egy óriási, űrben úszó kerék. A Pioneer esetében azonban a belső tereket úgy tervezték, hogy nulla és részleges gravitációban egyaránt működjön, így alkalmazkodni tudna a vendégek igényeihez, akik a súlytalanság érzését biztosan meg kívánják majd tapasztalni. A Voyager esetében különböző programokon valósulhatna meg. A vendégek például részt vehetnének egy olyan kosárlabda mérkőzésen, amin a résztvevők a környezet súlytalansága miatt szabályosan repülhetnek a palánk felé.

Egyelőre nem tudni, hogy az űrszálloda szolgáltatásai mennyibe kerülnek majd, az azonban biztos, hogy jócskán megkérik majd az árukat. A Voyager és a Pioneer Station csapata azonban már biztosította a közvéleményt arról, hogy párhuzamosan azzal, hogy az űrturizmus egyre általánosabbá válik majd, azt remélik, hogy végül mindenki számára megfizethető is lesz.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Space Development)

szálloda | pioneer | space development | űrszálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom