Close
Hamarosan sokkal messzebbre mehetünk nyaralni, mint eddig bármikor

Hamarosan sokkal messzebbre mehetünk nyaralni, mint eddig bármikor

Egy elegáns hotelszobában ébredni a csillagok között, a Naprendszerre néző kilátással? Ez már talán nem is annyira távoli perspektíva.

Több másik cég mellett az amerikai Orbital Assembly is dolgozik az űrszálloda koncepcióján, mely ez esetben eredetileg a kaliforniai Gateway Foundation-höz kötődött.

A több modulból álló, forgó és a föld körül keringő űrhotelt Von Braun Állomásnak nevezték volna a német repülőgép-mérnök után, aki úttörő szerepet játszott a német és amerikai rakétatechnológia fejlődésében, azonban ez különböző aggályokat vetett fel, miután a tudós a náci hadseregnek is dolgozott.

Az Orbital Assembly nemcsak a nevet, de az eredeti terveket is megváltoztatta, és most már két állomásról beszél: az eredeti elképzelést megvalósító Voyagerről, mely négyszáz embert tud majd elszállásolni, és várhatóan 2027-re készül el, és a Pioneerról, amelyben csak huszonnyolc ember lakhat majd, de akár már három év múlva elkészülhet. A cég ugyanakkor nemcsak szállodát, hanem irodákat is telepítene a komplexumba.

Üzemanyagdepó a Voyagerhez

A nem mindennapi kilátást leszámítva a berendezés hasonló lesz egy földi luxushoteléhez, Tim Alatorre, a cég igazgatója operatív igazgatója, aki építészi múlttal rendelkezik, korábban azt mondta, hogy

a szálloda esztétikája Kubrick 2001 Űrodüsszeiáját idézi majd.

A Pioneer Állomás

Mire megnyílik az első űrszálloda, lehet, hogy sokan már túlvannak egy Földnéző kiránduláson, vagy a jövő más, meghatározó irányzatai közül próbálták ki valamelyiket.

(Forrás: CNN, képek: Orbital Assembly/CNN, Orbital Assembly, Unsplash)

Gateway Foundation | Orbital Assembly | űrszálloda | világűr | űrhotel

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram