Close
Nemsokára koktélozás közben lehet megcsodálni odaföntről a Földet

Nemsokára koktélozás közben lehet megcsodálni odaföntről a Földet

Már csak néhány év, és lehet jelentkezni erre a fejedelmi űrélményre.

A zajos és vibráló rakétával ellentétben a Spaceship Neptune szelíd űrutazást kínál majd. A hajó 19 km/h sebességgel emelkedik a magasba, miközben az utas egy elegáns társalgóban koktélokat kortyolgatva pihenhet és élvezheti a hihetetlen kilátást.

A futballpálya méretű űrballon egy kényelmes bringatúra tempóját idéző sebességgel viszi fel a gömbölyded kabint, ami így komoly kontrasztot jelent a Virgin Galactic és a Blue Origin mennydörgő robbanásaihoz képest.

A Spaceship Neptune fedélzetén bárt és fürdőszobát is találni, továbbá a wifikapcsolat is az alapfelszerelések közé tartozik. Ahelyett, hogy a G-erő az ülésekbe ragasztaná a nyolc utast, inkább kényelmesen üldölgélve beszélgethetnek felszállás közben, hogy aztán az ablakból kipillantva gyönyörködjenek a Kennedy Űrközpont, Florida, az egész keleti part, végül pedig a Föld magával ragadó látványában.

A NASA által tesztelt és használt ballonok már az 1930-as évek óta léteznek, amikor először alkalmazták őket különféle kutatásokra és kalandozásokra. A Spaceship Neptune 100 ezer láb (kb. 30 ezer méter) magasra emelkedő űrhajója technikailag nem éri el a világűrt, de ugyanúgy megadja a szuborbitális rakétaélményt, amit a súlytalanság kivételével Richard Branson a Virgin Galactic VSS Unity űrrepülőgépének fedélzetén végrehajtott történelmi repülése során tapasztalt. Ahhoz képest viszont jóval több luxust kínál, miközben az utasok továbbra is hihetetlen kilátást élvezhetnek.

Miután sikeresen tesztelték a prototípust, a Space Perspective már megkezdte a jegyértékesítést a 2024-ben induló járatokra. A jegyek ára 125 ezer dollár (kb. 38 millió forint) lesz ülőhelyenként.

Miután a Virgin Galactic sikeres tesztrepülést hajtott végre a VSS Unityvel – melyen a cég alapítója, Sir Richard Branson végre megvalósította álmát, az űrutazást –, a magánjellegű űrutakkal foglalkozó cég ismét megnyitotta a szuborbitális járatokra szóló jegyértékesítést.

(Forrás: Robb Report, fotók: Spaceship Perspective Facebook-oldala)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom