Close
Már csak három évet kell várni és foglalhatunk szobát az űrben

Már csak három évet kell várni és foglalhatunk szobát az űrben

Felejtsük el az olyan különlegesnek tartott desztinációkat, mint Belize, Jemen vagy Yucatán, mert mi lehet exkluzívabb egy intergalaktikus vakációnál az űrben?

2021-ig kell kibekkelnünk valahogy és aztán máris foglalhatjuk le tizenkét napos turnusunkat az Orion Span Aurora fantázianevű nevű szállodájába kilenc és fél millió dollárért.

Frank Bunger, az Orion Span alapítója és vezérigazgatója a San Jose-i Space 2.0 csúcstalálkozón jelentette be a megfizethető űrszolgáltatás indulását.

Eddig korábban húsz és negyven millió dollárt közti összegért lőttek fel magánszemélyeket, hogy aztán körbenézzenek a Nemzetközi Űrállomáson, ehhez képest tehát valóban alkalmi vételről beszélhetünk.

A kétszáz mérföldre a Föld felett lebegő Aurorán egy privát repülőgép kabinméretének megfelelő tizenhárom méter hosszú, és négy méter széles lakosztály vár majd az űrutazókra, akik itt tényleg órákra odatapaszthatják az orrukat az ablakra, mert odafentről bámulni a Földet és a végtelennek ható világűrt, semmilyen más élményhez nem hasonlítható.

A szálloda egy időben négy vendéget és a korábbi asztronautákból álló kétfős személyzetet tud fogadni.

Utóbbiak minden nap beköszönnek majd a vendégekhez, akik szerencsére nem a klasszikus “űrkaját” és italokat fogyaszthatják odafent.

Nyolcvanezer dolláros foglaló letétele után kezdődhet a három hónapon át tartó kiképzés, melynek utolsó etapja immáron a fedélzeten történik.

A hosszú távú tervek szerint az Orion Span a jövőben állandó helyet foglalna el a kozmoszban és bérlakásként értékesítené a most még hotelnek induló szolgáltatását.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Orion Span, unplash.com)

Close