Close
Már csak két évet kell várni, és foglalhatunk szobát az űrben

Már csak két évet kell várni, és foglalhatunk szobát az űrben

Felejtsük el az olyan különlegesnek tartott úti célokat, mint Belize, Jemen vagy Yucatán, mert mi lehet exkluzívabb egy intergalaktikus vakációnál az űrben?

2021-ig kell kibekkelnünk valahogy, aztán máris foglalhatjuk le tizenkét napos turnusunkat az Orion Span Aurora fantázianevű nevű szállodájába, kilenc és fél millió dollárért.

Frank Bunger, az Orion Span alapítója és vezérigazgatója a San José-i Space 2.0 csúcstalálkozón jelentette be a megfizethető űrszolgáltatás indulását. Korábban húsz- és negyvenmillió dollárt közti összegért lőttek fel magánszemélyeket, hogy aztán körbenézzenek a Nemzetközi Űrállomáson, ehhez képest tehát valóban alkalmi vételről beszélhetünk.

A kétszáz mérföldre a Föld felett lebegő Aurorán egy privát repülőgép kabinméretének megfelelő tizenhárom méter hosszú, és négy méter széles lakosztály vár majd az űrutazókra, akik tényleg órákra odatapaszthatják az orrukat az ablakra, mert odafentről bámulni a Földet és a végtelennek ható világűrt, semmilyen más élményhez nem hasonlítható.

A szálloda egy időben négy vendéget és a korábbi asztronautákból álló kétfős személyzetet tud fogadni.

Utóbbiak mindennap beköszönnek majd a vendégekhez, akik szerencsére nem a klasszikus űrkaját és italokat fogyaszthatják odafent.

Nyolcvanezer dolláros foglaló letétele után kezdődhet a három hónapon át tartó kiképzés, melynek utolsó etapja immáron a fedélzeten történik.

A hosszú távú tervek szerint az Orion Span a jövőben állandó helyet foglalna el a kozmoszban, és bérlakásként értékesítené a most még hotelnek induló szolgáltatását.

(Fotók: Orion Span, Unplash)

Close