Close
Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság. 

Hála többek között a Nemzetközi Űrállomás (ISS) korábbi vezetőjéhez köthető Axiom Space projektjének, amely a tervek szerint 2024-re felhúz egy kereskedelmi űrállomást.

Ez lesz az ISS-hez csatlakozó, szállodaként funkcionáló AxStation, amely 2028-ban teljesen leválik onnan, hogy szabadon keringhessen az űrben.

Természetesen tudományos kutatások helyszíneként szolgál, de űrhotelként is működik majd azoknak a vállalkozó kedvű tehetőseknek, akik epikus vakációra vágynak. Egy ilyen űrbéli kaland ugyanis nem kevesebb mint 55 millió dollárba kerül – fejenként.

Az AxStation kabinjai ennek megfelelően a luxuskategóriába sorolhatók, tervezőjük a világhírű francia dizájner, Philippe Stark.

Afféle próbaüzemként az AxStation egy négyszemélyes kis csapatot – két korábbi NASA-űrhajóst és két űrturistát – küld fel még ebben az évben a Nemzetközi Űrállomásra egy SpaceX Dragonnal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Axiom Space Facebook-oldala)

űrhotel | szálloda | AxStation | űrállomás | Axiom Space

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram