Close
Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság. 

Hála többek között a Nemzetközi Űrállomás (ISS) korábbi vezetőjéhez köthető Axiom Space projektjének, amely a tervek szerint 2024-re felhúz egy kereskedelmi űrállomást.

Ez lesz az ISS-hez csatlakozó, szállodaként funkcionáló AxStation, amely 2028-ban teljesen leválik onnan, hogy szabadon keringhessen az űrben.

Természetesen tudományos kutatások helyszíneként szolgál, de űrhotelként is működik majd azoknak a vállalkozó kedvű tehetőseknek, akik epikus vakációra vágynak. Egy ilyen űrbéli kaland ugyanis nem kevesebb mint 55 millió dollárba kerül – fejenként.

Az AxStation kabinjai ennek megfelelően a luxuskategóriába sorolhatók, tervezőjük a világhírű francia dizájner, Philippe Stark.

Afféle próbaüzemként az AxStation egy négyszemélyes kis csapatot – két korábbi NASA-űrhajóst és két űrturistát – küld fel még ebben az évben a Nemzetközi Űrállomásra egy SpaceX Dragonnal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Axiom Space Facebook-oldala)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom