Close
Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Már nem sokat kell várni az első űrszállodára

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság. 

Hála többek között a Nemzetközi Űrállomás (ISS) korábbi vezetőjéhez köthető Axiom Space projektjének, amely a tervek szerint 2024-re felhúz egy kereskedelmi űrállomást.

Ez lesz az ISS-hez csatlakozó, szállodaként funkcionáló AxStation, amely 2028-ban teljesen leválik onnan, hogy szabadon keringhessen az űrben.

Természetesen tudományos kutatások helyszíneként szolgál, de űrhotelként is működik majd azoknak a vállalkozó kedvű tehetőseknek, akik epikus vakációra vágynak. Egy ilyen űrbéli kaland ugyanis nem kevesebb mint 55 millió dollárba kerül – fejenként.

Az AxStation kabinjai ennek megfelelően a luxuskategóriába sorolhatók, tervezőjük a világhírű francia dizájner, Philippe Stark.

Afféle próbaüzemként az AxStation egy négyszemélyes kis csapatot – két korábbi NASA-űrhajóst és két űrturistát – küld fel még ebben az évben a Nemzetközi Űrállomásra egy SpaceX Dragonnal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Axiom Space Facebook-oldala)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom