Close
Nem kell hozzá Elon Musk, hogy szétnézhess a Nemzetközi Űrállomáson

Nem kell hozzá Elon Musk, hogy szétnézhess a Nemzetközi Űrállomáson

Mostanában a fokozatos újranyitások miatt háttérbe szorultak a járvány idején népszerű virtuális túrák, de itt van egy, amely olyan helyre visz el, ahová békeidőben sincs lehetősége eljutnia egy átlagembernek.

A Google Arts & Culture jóvoltából rengeteg ismert intézménybe, múzeumba, nemzeti parkba leshettünk be a lezárások alatt, és leshetünk be továbbra is. És kiegészültek egy nem mindennapi lehetőséggel,

merthogy a Google jóvoltából szét lehet nézni a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) is!

Az alacsony Föld körüli pályán keringő telephelyet egy háromszázhatvan fokos virtuális kiránduláson lehet bejárni és kicsit megtapasztalhatjuk, milyen az űrhajósok élete: átmászhatunk például felszerelésekkel teli szűk alagutakon.

Az online űrélmény különféle kiállításokkal válik teljessé: bemutatja a holdra szállást, az Apollo–11 történetét, mesél a Columbia Memorial Space Centerről, és a Szojuz–Apollo tesztprojektről is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Virtuális | ISS | túra | nemzetközi űrállomás | online

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram