Close
Öt tipp, amivel legalább virtuálisan elhagyhatod a nappalit

Öt tipp, amivel legalább virtuálisan elhagyhatod a nappalit

Jó néhány ötletet adtunk már arra vonatkozóan, mivel érdemes eltölteni az időt a négy fal között, legyen szó világ körüli utazásról David Attenborough-val, elgondolkodtató filmekről, vagy ingyenes online kurzusokról. Az alábbiakban olyan dolgokat ajánlunk, melyek pihentetnek, kikapcsolnak, és kimozdítanak picit a mostanság meglehetősen egyhangú hétköznapokból.

Közvetítés az állatkertből

Értelemszerűen az élmény nem lehet ugyanaz, mintha testközelből figyelnénk, ahogy mondjuk a tekintélyes fehér tigris mosakszik, vagy egymással játszadozik két kölyökkecske,

de világszerte számos állatpark és óceanárium tette lehetővé, hogy az otthonmaradás idejére se veszítsük el a kapcsolatot a kedvencekkel.

Élőben nézhetjük többek között, mivel tölti a napjait két békés óriáspanda, hogyan úszkálnak a medúzák egy kaliforniai akváriumban, mit csinálnak a jegesmedvék San Diegóban, vagy mi történik egy fehérfejű rétisas fészkében.

Világhírű attrakciók egy kattintásra

A Google Arts & Culture funkciója segítségével akár laptoppal az ölünkben is felkereshetjük a világ legismertebb épületeit – persze csak virtuálisan.

Itt a Sydney-i Operaház, itt a Tádzs Mahal érhető el, ide kattintva pedig a párizsi Eiffel-toronyról csodálhatjuk meg a francia fővárost.

Rendhagyó látnivalók

Szintén a Google-nak köszönhetően eljuthatunk – a képernyőn keresztül – olyan különleges helyekre is, ahová nem biztos, hogy alapból eszünkbe jutna elmenni.

Jöhet egy virtuális séta a washingtoni Fehér Házban, egy túra a Warner Bros. filmstúdióban, vagy egy kis kaland a Déli-sarkon?

Az űrközpont csodái

Az USA negyedik legnagyobb városában és egyben az Államok űrkutatási központjában a kulturális és gasztroélet is kiemelkedő, de természetesen legfőbb vonzereje a Space Center.

Houston hatalmas komplexumában békeidőben mindent megtudhatunk a NASA-ról és az űrkutatásról, láthatunk űrsiklót, felmehetünk egy Skylab-űrállomásra, megérinthetünk Holdról származó kőzetet, részt vehetünk repülésszimulációkon is – most online ugyan kevesebb lehetőségünk van felfedezni, de így is bőven találni izgalmakat.

Így is élvezhető a kilátás a hotelből

Meglehetősen fájó érzés úgy a négy fal között maradni, ha esetleg erre az időszakra esett egy korábban már lefoglalt külföldi utazásunk. Nyilván szívesebben lennénk a tengerparton, kirándulnánk a hegyekben, vagy bejárnánk egy ismeretlen kisváros zegzugos utcácskáit.

Ha testben nem is, de lélekben és képernyőn keresztül átélhetjük kicsit a pihenés érzését néhány hotel élő közvetítéseire kattintva, hogy legalább halljuk a tenger hangját San Diegóban, szétnézzünk Malibun vagy Jeruzsálem óvárosában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom