Close
Újabb hazai divatbrand indult el a világhírnév felé

Újabb hazai divatbrand indult el a világhírnév felé

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) első nemzetközi mentorprogramjában résztvevő Elysian sikert sikerre halmoz a mentoring óta. A kifonomult és nőies stílusban alkotó márkára még a 2019-es őszi Budapest Central European Fashion Weeken figyelt fel a Studio Zeta showroom, ahol azóta már dedikált helye van Bódis Boglárka ruháinak. A márka iránti nagy keresletnek köszönhetően a neves showroom a márka kizárólagos nemzetközi forgalmazójává vált.

Bódis Boglárka, az Elysian megálmodójának nemzetközi pályafutása tökéletesen szemlélteti azt az utat, amelyre a nemzetközi mentorprogram szakemberei törekednek a képzés során. Az Elysian egyike volt azoknak a márkáknak, amelyekkel 2018-ban elindulhatott az MDDÜ és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) első közös mentorprogramja, amely előremutató ismereteket nyújtott a nemzetközi piacra lépéshez. A mentoring keretén belül Boglárka négy másik mentorálttal együtt három alkalommal vett részt a Milan Fashion Weeken, ahol nemcsak bemutatkozhattak a külföldi nagyközönségnek, de saját szemükkel is láthatták, milyen felkészültséget igényel a nemzetközi verseny.

A tervező számára a 2019-es Budapest Central European Fashion Week hozta el a nagy áttörést: a milánói és párizsi bázissal rendelkező Studio Zeta szakemberei ekkor látták meg a márkában rejlő potenciált. Az első találkozást újabbak követték, amelyek eredményeképpen a legutóbbi olasz divathét alatt a showroom már saját márkái között mutatta be az Elysian őszi-téli kollekcióját a vásárlóknak. A februári Milan Fashion Week egy újabb állomást jelentett Boglárka nemzetközi sikereiben – a 2019-es Buyers Awards díjazottjaként idén februárban egy különleges magyar vonatkozású prezentációt adott elő a nagyközönség előtt.

Az eseményt követően a márka teljes kollekcióját átszállították Párizsba, ahol kiemelkedően teljesített a sales szezon alatt: nyolc nemzetközi megrendelésre tett szert. Ebből néhány a vírushelyzet hozta kihívások miatt ugyan meghiúsult, de még így is százhuszonkét darabot kellett legyártaniuk júliusra. Az Elysian egyik legnagyobb megrendelése a japán Vermeil üzletből érkezett az MDDÜ olasz saleses kapcsolatainak jóvoltából. A buyer az MDDÜ lookbookjában fedezte fel a márkát, és egyből felismerte a ruhákat átható egyediséget.

A nemzetközi mentorprogram nyújtotta tudás birtokában az Elysian intenzív terjeszkedésbe kezdett: a 2021-es tavaszi-nyári mintakollekciója már a Studio Zeta milánói showroomjában várja az érdeklődőket. A három évtizede működő showroom a márka kizárólagos forgalmazójaként ismerteti meg a nemzetközi nagyközönséggel a tervező bámulatos darabjait – ám a vírushelyzet miatt a következő értékesítési szezon biztosan digitális formában veszi kezdetét.

Bódis Boglárka sikere tökéletesen példázza a nemzetközi mentorprogram jelentőségét, amely a külföldi terjeszkedés útján indítja el a már piacérett márkákat. A mentoring nyújtotta ismeretek lendületet adnak a nemzetközi piacok meghódításához, hiszen a program végére minden résztvevő számára világossá válik, mely értékek teszik egyedivé őket az országhatáron túl is.

studio zeta | elysian | divat | hfda | MDDÜ

FOLYTASD EZZEL

A Dior férfi téli kollekciója a francia stílust ünnepli

Neymar és a Puma olyan kollekciót álmodott meg, aminek minden darabjáért csak rajongani lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom