Close
Nem francia, nem német, de azért még gyönyörű vidék Elzász

Nem francia, nem német, de azért még gyönyörű vidék Elzász

És olyan, mint Svájc, csak svájciak nélkül.

A történelem során tartozott Németországhoz és Franciaországhoz (olyan hetven éve éppen az utóbbihoz), a helyiek mégis sajátosan állnak a hovatartozás kérdéséhez. Sosem felejtem el, amit egy kedves hölgy mondott nekem Strasbourg és Colmar között félúton: „Mi nem vagyunk franciák, és németek sem. Mi elzásziak vagyunk.” Ebből is érződik, hogy a helyiek élvezik saját kultúrájukat, nyelvüket, ami egyre erősebben van jelen mindennapjaikban, és bizonyára élvezik az alpesi tájat is, amit bizony van miért szeretni.

elzász | video | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Új-Zéland déli szigetének rejtélyekkel teli szépségére nehéz szavakat találni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom