Close
Magabiztos nőknek szánt kollekcióval érkezik meg a nyárra az Émé

Magabiztos nőknek szánt kollekcióval érkezik meg a nyárra az Émé

Egyszerre kozmopolita és hazai, feminim, magabiztos és légies. Laura Berger kortárs alkotásai által inspirált, Mild Steel névre hallgató kollekcióval jött ki az Émé, melyben felszínre hozzák a belső szépséget, a nőiességet, a nők ősi erejét, egységét, a finom, érzékeny lelkületet. 

A művésznő látásmódja, mondanivalója és az Émé nő között alapból számos párhuzamot lehet felfedezni, a tervezők pedig Laura alkotásainak hatására még erőteljesebben szerették volna hangsúlyozni a nőt. Úgy tűnik, sikerült.

A ruhákat olyan magabiztos nőknek tervezték, akik merik vállalni önmagukat.

Legfőképp a belső értékeket szeretnék kidomborítani, amihez nem feltétel a tökéletes külső, hiszen úgy gondolják: a tökéletesség az önmagunkkal való harmóniában rejlik. A művésznő alkotásai is ezt a fajta egységet hivatottak bemutatni, kortól és bőrszíntől függetlenül.

Szabásvonalaikkal a nőiességet emelik ki. A rétegek a női test sziluettjeiből kiragadott-, valamint apró geometrikus formák kombinációjából állnak.

Ahogy Laura az alakok sokaságával alkot egységes képet, az Émé a rétegződéssel, applikációkkal, a formák és felületek különbözőségével hozza létre azt.

Színeket tekintve a női lélek kerül előtérbe. Ahogy Berger képein is, pasztellszínekkel mutatják be a nők anyai, finom, érzékeny oldalát, emellett megjelenik az erőteljes fekete, mely felhívja a figyelmet a nőkben rejlő erőre. Az örök ragyogásról sem feledkeztek meg, és egy kis csillogást is belecsempésztek az egyes darabokba.

Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra nagyvárosi nő-inspirálta márkája 2013-ban született. Egy általuk megálmodott nőideál ihleti őket, akit az Émével azonosítanak. Émé egyszerre vagány és bájos, tele van ambícióval, ugyanakkor lágysággal és romantikával – ezért kapnak kiemelt szerepet minden kollekciójukban az ellentétek.

Fő inspirációforrásuk a nagyvárosi hangulat és a természet lágyságának kontrasztja.

Karakteres és emlékezetes darabokat igyekeznek alkotni úgy, hogy jól kombinálhatóak és kényelmesek legyenek, kiegészítsék és kiemeljék viselőik személyiségét, valamint magabiztosságot kölcsönözzenek számukra.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Ajkai Dávid, styling: Horváth Johanna, smink: Kovács Viktória, haj: Hevesi Krisztián, modell: [email protected])

Émé | női | Mild Steel Collection | divattervezo | Laura Berge

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram