Close
Employer branding: a jól működő vállalatok titka!

Employer branding: a jól működő vállalatok titka!

Miért van az, hogy vannak olyan cégek, amelyek után csak úgy kapkodnak a jelöltek, míg mások küszködnek a toborzással? Valószínűleg az első esetben a vállalat kiemelkedő figyelmet fordíthatott az employer brandingre, azaz a munkáltatói márkaépítésre.

Ezek a cégek tisztában vannak azzal, hogy az igazán jó munkaerő megfizethetetlen, így mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy szakmailag kimagasló és személyiségben is illeszkedő jelölt hosszú-hosszú évekre elköteleződjön a vállalat mellett.

 

Hogyan érheted el, hogy megfelelő egyének jelentkezzenek toborzás alkalmával az általad meghirdetett pozícióra? Hogyan leszel képes összeállítani egy ütőképes csapatot, valamint hogyan tudod hosszú távon is megtartani őket? Olvass tovább és megtudod!

Mit takar az employer branding fogalma?

 

A sikeres employer branding nem egy pár hét alatt mérhető eredményekkel járó folyamat. Ez egy olyan stratégia, amely hosszú távon hoz elképesztő eredményeket, így mindenképpen megéri kitartani és várni. Úgy képzeld el mint egy online marketing tevékenységet, amellyel nem leendő ügyfeleidhez és fogyasztóidhoz szólsz, hanem a jövőbeni kollégáidhoz!

Az employer branding során a legfontosabb, hogy a vállalat egy olyan megnyerő képet alakítson ki magáról, amely nem csak a fogyasztók, valamint az üzleti partnerek számára vonzó, hanem a jövőbeni kollégák részére is. A kifejezés továbbá magába foglalja a megfelelő vállalati értékkomunikációt, valamint a dolgozói jóllét elemeit egyaránt.

Vállalati értékkomunikáció

A vállalkozás imázsának folyamatos gondozása első számú eleme a kollégák elköteleződésének. A vállalati értékek közvetítéséhez azonban tisztában kell lenned azon elemekkel, amelyek vonzóvá tehetik jövőbeni kollégáid számára a céget.

 

A meglévő pozitív tulajdonságok és értékek, valamint a jövőben kialakítani kívánt újítások tekintetében fogalmazhatod meg céged munkáltatói értékígéretét. Abban az esetben, ha megfelelően kommunikálod ezt az erőteljes üzenetet, akkor vonzóvá teheted a márkádat és erőteljes kötődést alakíthatsz ki a munkavállalókkal. Mindazonáltal pedig céged reputációjához is hozzájárulsz.

Hogyan jutsz információhoz?

 

A meglévő csapatodhoz érdemes fordulni és személyesen megkérdezni őket véleményükről – a számukra vonzó tényezőkről, valamint azokról az elemekről, amelyek hozzájárulnának a cég értékeinek növekedéséhez. Az álláskeresők körében is készíthetsz egy kisebb kutatást az előzőekben leírt tényezőkkel kapcsolatban. Ezen információk tudatában pedig felismerheted erősségeidet, de kaphatsz elegendő információt ahhoz, hogy meghatározz egy új fejlesztési irányt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Lakáskiadás okosan – Hosszú- vagy rövid távú bérbeadás?

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom