Close
Pán-ázsiai rakott krumpli is szerepel a népszerű budapesti étterem új étlapján

Pán-ázsiai rakott krumpli is szerepel a népszerű budapesti étterem új étlapján

A Baross utcai ENSŌ 2020-as őszi megnyitása óta rendszeresen megújuló étlappal működik.

A signature ramenek mellett Ruff Dávid izakaya konyhája szezonálisan, de néha akár havonta is újraértelmezi a pán-ázsiai inspirációjú kínálatot. 2022 első étlapján a kínai befolyás a legerősebb,

természetesen a már jól ismert hazai áthallásokkal és alapanyagokkal.

Kakasbelsőség-saláta szecsuáni módra, tahitótfalui rántott pisztráng baoban, bárány mapo tofu, hunani rakott krumpli szerepelnek többek között hero ételekként az étlapon.

A fogásokat elválaszthatatlanul egészít ki

az ENSŌ sajátos vizuális világa is.

Az ételek mellett a különleges koktélokért is Ruff Dávid felel.

Korlátozott ideig a Ramos Gin Fizz, a világ egyik legtechnikásabb itala is megkóstolható lesz, ahogy a Mezcal Cadillac margarita, illetve a valódi vaníliával és tonkababbal készülő Harvey Wallbanger is.

(Fotók: Horváth Ádám)

étterem | budapesti étterem | pán-ázsiai konyha | budapest | ázsiai konyha

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram