Close
Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!

Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!

A nagy Lebowski című film a világsztárok mellett gasztronómiai különlegességeket is felvonultatott. Ilyen volt például a White Russian, ami Jeff Bridgesnek köszönhetően több évtizedes Csipkerózsika-álmából feléledve ismét felkerült a legnépszerűbb koktélok ranglistájára.

A koktélban a vodka és a kávélikőr tökéletesen találkozik a tejszínnel, így egy nagyon krémes, édes, kellemes italt kapunk. A White Russian egyszerre férfias és nőies, emellett könnyen elkészíthető,

hiszen semmilyen speciális eszközt nem igényel, csupán megfelelő alapanyagok gondos kimérésére van szükség.

Hozzávalók:

  • 4 centiliter vodka
  • 2 centiliter kávélikőr
  • 2 centiliter tej
  • opcionálisan szerecsendió

Elkészítése: egy pohárba jeget halmozunk, ráöntjük az összes hozzávalót, majd elkeverjük. Kedvünk szerint a tetejére őrölt szerecsendiót szórunk. Azonnal fogyasztjuk.

Extra tippek

A kávélikőr esetében érdemes Kahlua-t választani, ami testes, édeskés, ugyanakkor enyhe kávéízzel rendelkezik. Ezzel szemben gyakorlatilag mindegy, hogy milyen vodkát használunk az elkészítéséhez, a tejszínnél viszont az egyéni ízlések is befolyásolhatják a választást. Van, aki a kissé hígabb, már-már tej állagú tejszínnel készíti, míg mások a sűrűbb mellé teszik a voksukat.

Tálaláskor az őrölt szerecsendió mellett egy csipet sót is szórhatunk a koktélunkra, ami fokozza az ital ízét, ugyanakkor csökkenti a kávélikőr és a vodka keserűségét.

(Forrás: RobbReport, Fotók: Getty Images)

alkohol | recept | kávélikőr | koktél | alkoholos ital

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram