Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!

A nagy Lebowski című film a világsztárok mellett gasztronómiai különlegességeket is felvonultatott. Ilyen volt például a White Russian, ami Jeff Bridgesnek köszönhetően több évtizedes Csipkerózsika-álmából feléledve ismét felkerült a legnépszerűbb koktélok ranglistájára.

A koktélban a vodka és a kávélikőr tökéletesen találkozik a tejszínnel, így egy nagyon krémes, édes, kellemes italt kapunk. A White Russian egyszerre férfias és nőies, emellett könnyen elkészíthető,

hiszen semmilyen speciális eszközt nem igényel, csupán megfelelő alapanyagok gondos kimérésére van szükség.

Hozzávalók:

  • 4 centiliter vodka
  • 2 centiliter kávélikőr
  • 2 centiliter tej
  • opcionálisan szerecsendió

Elkészítése: egy pohárba jeget halmozunk, ráöntjük az összes hozzávalót, majd elkeverjük. Kedvünk szerint a tetejére őrölt szerecsendiót szórunk. Azonnal fogyasztjuk.

Extra tippek

A kávélikőr esetében érdemes Kahlua-t választani, ami testes, édeskés, ugyanakkor enyhe kávéízzel rendelkezik. Ezzel szemben gyakorlatilag mindegy, hogy milyen vodkát használunk az elkészítéséhez, a tejszínnél viszont az egyéni ízlések is befolyásolhatják a választást. Van, aki a kissé hígabb, már-már tej állagú tejszínnel készíti, míg mások a sűrűbb mellé teszik a voksukat.

Tálaláskor az őrölt szerecsendió mellett egy csipet sót is szórhatunk a koktélunkra, ami fokozza az ital ízét, ugyanakkor csökkenti a kávélikőr és a vodka keserűségét.

(Forrás: RobbReport, Fotók: Getty Images)

alkohol | vodka | alkoholos ital | tejszín | recept | kávélikőr

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom