Close
Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

A Leo Bistro új koktélmenüje a lélek atombunkere. Mondjuk, miért.

Az oroszlán megvillantja karmait

Sosem voltam jó matematikából, annyira nem, hogy a kettes osztályzat abszolút győzelemnek számított, a hármas pedig büszke vállveregetéssel járt a családban, „lám, tud ez a gyerek, még sok ilyen, és a végén Neumann János lesz belőle!” Nem szerettem a számokat, boldogan vettem búcsút tőlük az érettségi végén, és sosem gondoltam volna, hogy eljön még egy olyan időszak az életemben, amikor ismét aggódással fognak eltölteni. Mármint a számok. Mind tudjuk, milyen számokról van szó. Nehéz mostanában önfeledten lazulni, ezért aztán nagyra értékelem azokat a helyeket, ahol egy órára, kettőre sikerül elfeledkezni a mindennapjainkat meghatározó feszültségről. A legutóbbi hely, ahol ez sikerült, a Leo Bistro volt, ahol éppen nemrég frissítették a koktélmenüt és az étlapot. Kettő frissítés az egyben, a hónap nyerő biznisze.

A Leo Bistro a Clark Adam téri Clark hotel földszintjén található, és miután a Lánchíd védelmezői átmenetileg elköltöztek, a legerősebb oroszlán egyértelműen Leo maradt. Szerencsére nem magányos, sokakat lát vendégül, és remek házigazda.

Most éppen új koktélokkal várja a betérőket, amelyeknek több közös nevezője is akad. Az egyik az, hogy mindegyikben akad egy kis csavar, egy kis varázslat. Olyan klasszikusokról beszélünk, mint a Bloody Mary, a Mai Tai, vagy az Espresso Martini. Mire is gondolunk? Az Invisible Maryt például paradicsompirosnak várná az ember, ehelyett egy színtelen ital érkezik (innen a név). De ahogy a jég olvad, a paradicsomosság kiszabadul belőle, és máris ott van előttünk az a klasszikus bloody mary, amit jól ismerünk. Egyszóval mindegyik ital olyan, mint a James Franco-mém – same, same, but different – but still the same – és ez a szellemesség nagyon rendben van, és nagyon meglepő, mert az emeleti Leo Rooftop bárba várna az ember ilyen tűzijátékot.

Mérnöki bravúr: a színtelen Bloody Mary

A bolond és társai az új legjobb barátaim

Egy másik fontos arculati elem, hogy a menü tarotkártyák formájában érkezik, és az italok elnevezése is ezt a világot idézi meg. A harmadik közös nevező pedig az, hogy mindegyik ital egy-egy érzékszervünket célozza meg, de csak egy példát emelünk ki, mert nem szeretnénk elspojlerezni az összes poént.

A Nosy Empress névre hallgató gin alapú koktél egykis parfümösüveg társaságában érkezik. A vendég belekortyol az italba, a felszolgáló pedig illatfelhőt permetez köré,

és az élmény úgy válik teljessé, hogy a szerencsés fogyasztó egyszerre szívja be az illatot és ízleli meg a koktélt.

Az új koktéllap leglátványosabb versenyzője a mezcal alapú Coraçao do Mundo, amely füsttel töltött üvegbúra alatt érkezik, és a jó, hogy akkor is kellemes élmény marad, miután a füst elszállt.

És a sötétben világít is

Mai közösségi média által vezérelt világunkban sokaknak fontos, hogy egy koktél egyben showelem is legyen – fel lehet venni, meg lehet osztani storyban –, és tulajdonképpen a maga módján ennek mindegyik koktél megfelel – de főként a fent említett két versenyző –, vagyis az új menü esztétikailag is szép egységet alkot.

A The Golden Note kis zenedobozzal együtt érkezik

Nekem mégis egy szerényebb küllemű, de mégis szépséges Espresso Martini volt a kedvencem, ami a The Fool néven fut, és amelyen a tojáshab aquafabával készült, azaz vegánok is bűntudatmentesen csíphetnek be tőle. Én nem vagyok az, de így is nagyon ízlett A bolond.

Ilyen bolondból több is jöhet

A koktélok mögötti koncepcióért Dreghiciu Gábor felel, és mondanám, hogy feladta a leckét az emeleti Leo Rooftop Barnak, ha odafönt nem ő lenne a főnök. Ezért aztán csak annyit mondok, hogy nagyon izgalmas és érett dologgal rukkolt elő.

A Lover’s Mug kombuchával és málnával operál
A Hanged Pineapple főszereplői a rum, a kókuszvíz és az ananász

A Leo Bistro most egy menedékhely, egy hedonista buborék, ahol megfeledkezhetünk minden rosszról, ami odakint vár ránk. Bent jó, méghozzá nagyon.

(Fotók: Zombori András)

leo bistro | tarot kártya | mai tai | koktél | espresso martini

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram