Close
Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

A Leo Bistro új koktélmenüje a lélek atombunkere. Mondjuk, miért.

Az oroszlán megvillantja karmait

Sosem voltam jó matematikából, annyira nem, hogy a kettes osztályzat abszolút győzelemnek számított, a hármas pedig büszke vállveregetéssel járt a családban, „lám, tud ez a gyerek, még sok ilyen, és a végén Neumann János lesz belőle!” Nem szerettem a számokat, boldogan vettem búcsút tőlük az érettségi végén, és sosem gondoltam volna, hogy eljön még egy olyan időszak az életemben, amikor ismét aggódással fognak eltölteni. Mármint a számok. Mind tudjuk, milyen számokról van szó. Nehéz mostanában önfeledten lazulni, ezért aztán nagyra értékelem azokat a helyeket, ahol egy órára, kettőre sikerül elfeledkezni a mindennapjainkat meghatározó feszültségről. A legutóbbi hely, ahol ez sikerült, a Leo Bistro volt, ahol éppen nemrég frissítették a koktélmenüt és az étlapot. Kettő frissítés az egyben, a hónap nyerő biznisze.

A Leo Bistro a Clark Adam téri Clark hotel földszintjén található, és miután a Lánchíd védelmezői átmenetileg elköltöztek, a legerősebb oroszlán egyértelműen Leo maradt. Szerencsére nem magányos, sokakat lát vendégül, és remek házigazda.

Most éppen új koktélokkal várja a betérőket, amelyeknek több közös nevezője is akad. Az egyik az, hogy mindegyikben akad egy kis csavar, egy kis varázslat. Olyan klasszikusokról beszélünk, mint a Bloody Mary, a Mai Tai, vagy az Espresso Martini. Mire is gondolunk? Az Invisible Maryt például paradicsompirosnak várná az ember, ehelyett egy színtelen ital érkezik (innen a név). De ahogy a jég olvad, a paradicsomosság kiszabadul belőle, és máris ott van előttünk az a klasszikus bloody mary, amit jól ismerünk. Egyszóval mindegyik ital olyan, mint a James Franco-mém – same, same, but different – but still the same – és ez a szellemesség nagyon rendben van, és nagyon meglepő, mert az emeleti Leo Rooftop bárba várna az ember ilyen tűzijátékot.

Mérnöki bravúr: a színtelen Bloody Mary
A bolond és társai az új legjobb barátaim

Egy másik fontos arculati elem, hogy a menü tarotkártyák formájában érkezik, és az italok elnevezése is ezt a világot idézi meg. A harmadik közös nevező pedig az, hogy mindegyik ital egy-egy érzékszervünket célozza meg, de csak egy példát emelünk ki, mert nem szeretnénk elspojlerezni az összes poént.

A Nosy Empress névre hallgató gin alapú koktél egykis parfümösüveg társaságában érkezik. A vendég belekortyol az italba, a felszolgáló pedig illatfelhőt permetez köré,

és az élmény úgy válik teljessé, hogy a szerencsés fogyasztó egyszerre szívja be az illatot és ízleli meg a koktélt.

Az új koktéllap leglátványosabb versenyzője a mezcal alapú Coraçao do Mundo, amely füsttel töltött üvegbúra alatt érkezik, és a jó, hogy akkor is kellemes élmény marad, miután a füst elszállt.

És a sötétben világít is

Mai közösségi média által vezérelt világunkban sokaknak fontos, hogy egy koktél egyben showelem is legyen – fel lehet venni, meg lehet osztani storyban –, és tulajdonképpen a maga módján ennek mindegyik koktél megfelel – de főként a fent említett két versenyző –, vagyis az új menü esztétikailag is szép egységet alkot.

A The Golden Note kis zenedobozzal együtt érkezik

Nekem mégis egy szerényebb küllemű, de mégis szépséges Espresso Martini volt a kedvencem, ami a The Fool néven fut, és amelyen a tojáshab aquafabával készült, azaz vegánok is bűntudatmentesen csíphetnek be tőle. Én nem vagyok az, de így is nagyon ízlett A bolond.

Ilyen bolondból több is jöhet

A koktélok mögötti koncepcióért Dreghiciu Gábor felel, és mondanám, hogy feladta a leckét az emeleti Leo Rooftop Barnak, ha odafönt nem ő lenne a főnök. Ezért aztán csak annyit mondok, hogy nagyon izgalmas és érett dologgal rukkolt elő.

A Lover’s Mug kombuchával és málnával operál
A Hanged Pineapple főszereplői a rum, a kókuszvíz és az ananász

A Leo Bistro most egy menedékhely, egy hedonista buborék, ahol megfeledkezhetünk minden rosszról, ami odakint vár ránk. Bent jó, méghozzá nagyon.

(Fotók: Zombori András)

FOLYTASD EZZEL
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Ebben az évben végre megtartják Magyarország legizgalmasabb gasztrofesztiválját
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom