Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

A Leo Bistro új koktélmenüje a lélek atombunkere. Mondjuk, miért.

Az oroszlán megvillantja karmait

Sosem voltam jó matematikából, annyira nem, hogy a kettes osztályzat abszolút győzelemnek számított, a hármas pedig büszke vállveregetéssel járt a családban, „lám, tud ez a gyerek, még sok ilyen, és a végén Neumann János lesz belőle!” Nem szerettem a számokat, boldogan vettem búcsút tőlük az érettségi végén, és sosem gondoltam volna, hogy eljön még egy olyan időszak az életemben, amikor ismét aggódással fognak eltölteni. Mármint a számok. Mind tudjuk, milyen számokról van szó. Nehéz mostanában önfeledten lazulni, ezért aztán nagyra értékelem azokat a helyeket, ahol egy órára, kettőre sikerül elfeledkezni a mindennapjainkat meghatározó feszültségről. A legutóbbi hely, ahol ez sikerült, a Leo Bistro volt, ahol éppen nemrég frissítették a koktélmenüt és az étlapot. Kettő frissítés az egyben, a hónap nyerő biznisze.

A Leo Bistro a Clark Adam téri Clark hotel földszintjén található, és miután a Lánchíd védelmezői átmenetileg elköltöztek, a legerősebb oroszlán egyértelműen Leo maradt. Szerencsére nem magányos, sokakat lát vendégül, és remek házigazda.

Most éppen új koktélokkal várja a betérőket, amelyeknek több közös nevezője is akad. Az egyik az, hogy mindegyikben akad egy kis csavar, egy kis varázslat. Olyan klasszikusokról beszélünk, mint a Bloody Mary, a Mai Tai, vagy az Espresso Martini. Mire is gondolunk? Az Invisible Maryt például paradicsompirosnak várná az ember, ehelyett egy színtelen ital érkezik (innen a név). De ahogy a jég olvad, a paradicsomosság kiszabadul belőle, és máris ott van előttünk az a klasszikus bloody mary, amit jól ismerünk. Egyszóval mindegyik ital olyan, mint a James Franco-mém – same, same, but different – but still the same – és ez a szellemesség nagyon rendben van, és nagyon meglepő, mert az emeleti Leo Rooftop bárba várna az ember ilyen tűzijátékot.

Mérnöki bravúr: a színtelen Bloody Mary
A bolond és társai az új legjobb barátaim

Egy másik fontos arculati elem, hogy a menü tarotkártyák formájában érkezik, és az italok elnevezése is ezt a világot idézi meg. A harmadik közös nevező pedig az, hogy mindegyik ital egy-egy érzékszervünket célozza meg, de csak egy példát emelünk ki, mert nem szeretnénk elspojlerezni az összes poént.

A Nosy Empress névre hallgató gin alapú koktél egykis parfümösüveg társaságában érkezik. A vendég belekortyol az italba, a felszolgáló pedig illatfelhőt permetez köré,

és az élmény úgy válik teljessé, hogy a szerencsés fogyasztó egyszerre szívja be az illatot és ízleli meg a koktélt.

Az új koktéllap leglátványosabb versenyzője a mezcal alapú Coraçao do Mundo, amely füsttel töltött üvegbúra alatt érkezik, és a jó, hogy akkor is kellemes élmény marad, miután a füst elszállt.

És a sötétben világít is

Mai közösségi média által vezérelt világunkban sokaknak fontos, hogy egy koktél egyben showelem is legyen – fel lehet venni, meg lehet osztani storyban –, és tulajdonképpen a maga módján ennek mindegyik koktél megfelel – de főként a fent említett két versenyző –, vagyis az új menü esztétikailag is szép egységet alkot.

A The Golden Note kis zenedobozzal együtt érkezik

Nekem mégis egy szerényebb küllemű, de mégis szépséges Espresso Martini volt a kedvencem, ami a The Fool néven fut, és amelyen a tojáshab aquafabával készült, azaz vegánok is bűntudatmentesen csíphetnek be tőle. Én nem vagyok az, de így is nagyon ízlett A bolond.

Ilyen bolondból több is jöhet

A koktélok mögötti koncepcióért Dreghiciu Gábor felel, és mondanám, hogy feladta a leckét az emeleti Leo Rooftop Barnak, ha odafönt nem ő lenne a főnök. Ezért aztán csak annyit mondok, hogy nagyon izgalmas és érett dologgal rukkolt elő.

A Lover's Mug kombuchával és málnával operál
A Hanged Pineapple főszereplői a rum, a kókuszvíz és az ananász

A Leo Bistro most egy menedékhely, egy hedonista buborék, ahol megfeledkezhetünk minden rosszról, ami odakint vár ránk. Bent jó, méghozzá nagyon.

(Fotók: Zombori András)

mai tai | leo bistro | tarot kártya | nagy sztori | koktél | espresso martini

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés