Close
Három őszi koktél, ami elvarázsol és garantáltan átmelegít

Három őszi koktél, ami elvarázsol és garantáltan átmelegít

Olyan koktélokat válogattunk össze, amelyek ötvözik az őszi szezon legjobb ízeit, az almát, a fahéjat, a szerecsendiót, és mindezekhez különféle alkoholokat is társítottunk.

Alma cider bourbonnel

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál bourbon
  • 2 evőkanál alma cider
  • 2 evőkanál édes vermut
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csepp narancskeserű
  • díszítéshez almaszeletek és egy szál kakukkfű

Elkészítése:

A shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd keverjük össze! Koktélospohárba töltjük, majd almaszeletekkel és kakukkfűvel díszítjük. Amennyiben előzetesen az almákat meglocsoljuk egy kevés citromlével, nem oxidálódnak.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 szegfűbors
  • 10 egész szegfűszeg
  • 3 csillagánizs
  • 3 rúd fahéj
  • 1 db 750 ml száraz vörösbor
  • ½ csésze víz
  • ¼ csésze juharszirup vagy méz
  • ¼ csésze pálinka vagy konyak
  • 1 kis narancs

Elkészítése:

  1. Egy lábasba beletesszük a fűszereket, alacsony hőfokon elkezdjük felmelegíteni, hogy az illatanyagai felszabaduljanak. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vörösbort és a juharszirupot is. Alaposan összekeverjük. 30 percig alacsony hőfokon melegítjük, de nem hagyjuk, hogy teljesen felforrjon, arra törekszünk, hogy csak gyöngyözzön.
  2. Amikor úgy véljük, hogy elkészült, hozzákeverjük a pálinkát vagy a konyakot és a narancs levét. Poharakba adagoljuk, végül narancsszeletekkel és tetszés szerint rozmaringgal díszítjük.

Amaretto kávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 2 evőkanál amaretto
  • tálaláshoz tejszínhab vagy növényi tejszín és fahéj

Elkészítése:

Ízlésünknek megfelelően lefőzzük a kávét, majd hozzákeverjük az amarettót. Tejszínhabot halmozunk a tetejére, és lágyan megszórjuk fahéjjal. Azonnal fogyasztjuk.

Ha az őszi koktélozás mellett a szezon legjobb ételeit is elkészítenéd, kezdd a sort egy vibráló színű sütőtökös curryvel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes.

(Forrás: acouplecooks.com, fotók: Getty Images)

koktél | őszi recept | recept | alkoholos koktél | alkohol

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram