Három őszi koktél, ami elvarázsol és garantáltan átmelegít

Olyan koktélokat válogattunk össze, amelyek ötvözik az őszi szezon legjobb ízeit, az almát, a fahéjat, a szerecsendiót, és mindezekhez különféle alkoholokat is társítottunk.

Alma cider bourbonnel

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál bourbon
  • 2 evőkanál alma cider
  • 2 evőkanál édes vermut
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csepp narancskeserű
  • díszítéshez almaszeletek és egy szál kakukkfű

Elkészítése:

A shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd keverjük össze! Koktélospohárba töltjük, majd almaszeletekkel és kakukkfűvel díszítjük. Amennyiben előzetesen az almákat meglocsoljuk egy kevés citromlével, nem oxidálódnak.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 szegfűbors
  • 10 egész szegfűszeg
  • 3 csillagánizs
  • 3 rúd fahéj
  • 1 db 750 ml száraz vörösbor
  • ½ csésze víz
  • ¼ csésze juharszirup vagy méz
  • ¼ csésze pálinka vagy konyak
  • 1 kis narancs

Elkészítése:

  1. Egy lábasba beletesszük a fűszereket, alacsony hőfokon elkezdjük felmelegíteni, hogy az illatanyagai felszabaduljanak. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vörösbort és a juharszirupot is. Alaposan összekeverjük. 30 percig alacsony hőfokon melegítjük, de nem hagyjuk, hogy teljesen felforrjon, arra törekszünk, hogy csak gyöngyözzön.
  2. Amikor úgy véljük, hogy elkészült, hozzákeverjük a pálinkát vagy a konyakot és a narancs levét. Poharakba adagoljuk, végül narancsszeletekkel és tetszés szerint rozmaringgal díszítjük.

Amaretto kávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 2 evőkanál amaretto
  • tálaláshoz tejszínhab vagy növényi tejszín és fahéj

Elkészítése:

Ízlésünknek megfelelően lefőzzük a kávét, majd hozzákeverjük az amarettót. Tejszínhabot halmozunk a tetejére, és lágyan megszórjuk fahéjjal. Azonnal fogyasztjuk.

Ha az őszi koktélozás mellett a szezon legjobb ételeit is elkészítenéd, kezdd a sort egy vibráló színű sütőtökös curryvel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes.

(Forrás: acouplecooks.com, fotók: Getty Images)

koktél | alkohol | őszi recept | alkoholos koktél | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom