Close
Vibráló színű sütőtökös curryvel köszöntsd az őszt!

Vibráló színű sütőtökös curryvel köszöntsd az őszt!

A sárga curry, más néven gaeng garee tökéletes vegetariánus étel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes. Imádjuk, mert villámgyorsan elkészül, mégis különleges fogás a rohanó hétköznapokban.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál fokhagymagranulátum
  • ízlés szerinti mennyiségű csili pehely
  • 1 kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
  • 3 evőkanál thai curry paszta
  • 3 1/2 csésze hámozott és kockára vágott sütőtök
  • 1 doboz kókuszkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csésze apróra vágott brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2/3 csésze pörkölt kesudió
  • friss koriander
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakran keverve 2-3 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paprikát és a currypasztát, két perc alatt összefőzzük, majd a kockára vágott tökkel és a brokkolival összekeverve további két percig pároljuk. Belekeverjük a kókusztejet, a cukrot, a fűszereket. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Megkóstoljuk és ízlésünk szerint tovább fűszerezzük. Mielőtt elkészült, belekeverjük a citromlevet és a kesudiót. Rizzsel és frissen aprított korianderrel tálaljuk.

A curry mellett a chutney is alkalmas arra, hogy karnyújtásnyira hozza az ősz ízvilágát. Ráadásul az Indiából eredő finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük. Ha pedig további egészséges receptekhez keresünk inspirációt, tíz élelmiszert érdemes felvennünk a bevásárlólistánkra, amelyek fehérjében, omega-3 zsírsavakban és rostokban is gazdagok.

(Forrás: Minimalist Kitchen, fotók: Getty Images)

curry | brokkoli | vegetáriánus | vegán | vega

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram