Close
Ilyen az, ha egy építész saját magának tervezi meg álmai otthonát

Ilyen az, ha egy építész saját magának tervezi meg álmai otthonát

Mark de Reus építész istállókból és romantikus vidéki házakból merített ihletet akkor, amikor megtervezte idahói otthonát, a Bigwood Residence-t.

A Bigwood Residence épülete Sun Valley-től délre található, Idaho déli részén, egy gyönyörű tájairól és a sípályáiról ismert üdülőhelyen.

A ház valóban festői helyen fekszik, melynek környezetét az égig érő nyárfák dominálják. Az ingatlan kivitelezésében minden megjelenik, amit az építész 35 éves szakmai múltja során tapasztalt: hangsúlyos szerepet kap benne az asszimetria, a természetes anyagok felhasználása és a tradicionális megoldások adaptálása a kortárs dizájnba.

A téglalap alaprajzú ingatlan homlokzatát alapjaiban meghatározza a nyeregtetős tér, amely az istállók hangulatát idézi meg. Ugyanakkor a kapcsolódó épületrész lapostetős kialakítása a régióra jellemző tanyasi épületekre utal. A Bigwood Residence alapterülete 349 négyzetméter.

A homlokzat lucfenyő borítása szürke-fekete árnyalatokat kapott, melyet tökéletesen koronáz meg a grafit színű tető.

Az ingatlan földszintjén nappali, konyha és a fő hálószoba található, míg a felső szinten két hálószobát és egy rekreációs szobát alakítottak ki. A belsőépítészeti megoldások közül érdemes kiemelni a hatalmas üvegablakokat, amelyek fantasztikus  panorámát szolgáltatnak a környező erdőkre és az ingatlan hátsó részén kanyargó Big Wood folyóra is.

A belső tér kialakítása során előszeretettel alkalmaztak olyan anyagokat, amelyek a természetben is megtalálhatóak, így dominánsnak tekinthető a gránit és a fenyő is.

Az étkezőasztal feletti üvegcsillár tervezésekor a Big Wood folyó jégtömbjeiből merítettek ihletet, de a korábbi utazások emlékei is megelevenednek a falak között. A kandalló mellett található Garuda szobor például Baliról származik.

Gyönyörű görbületek egy egyszerűen nagyszerű faházban, amit akár te is megengedhetsz magadnak. Kívül-belül erdőfürdőzés itt!

(Fotók: Gaber Border)

kortárs dizájn | nagy sztori | ingatlan | erőd | épület

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram