Close
Ilyen az, ha egy építész saját magának tervezi meg álmai otthonát

Ilyen az, ha egy építész saját magának tervezi meg álmai otthonát

Mark de Reus építész istállókból és romantikus vidéki házakból merített ihletet akkor, amikor megtervezte idahói otthonát, a Bigwood Residence-t.

A Bigwood Residence épülete Sun Valley-től délre található, Idaho déli részén, egy gyönyörű tájairól és a sípályáiról ismert üdülőhelyen.

A ház valóban festői helyen fekszik, melynek környezetét az égig érő nyárfák dominálják. Az ingatlan kivitelezésében minden megjelenik, amit az építész 35 éves szakmai múltja során tapasztalt: hangsúlyos szerepet kap benne az asszimetria, a természetes anyagok felhasználása és a tradicionális megoldások adaptálása a kortárs dizájnba.

A téglalap alaprajzú ingatlan homlokzatát alapjaiban meghatározza a nyeregtetős tér, amely az istállók hangulatát idézi meg. Ugyanakkor a kapcsolódó épületrész lapostetős kialakítása a régióra jellemző tanyasi épületekre utal. A Bigwood Residence alapterülete 349 négyzetméter.

A homlokzat lucfenyő borítása szürke-fekete árnyalatokat kapott, melyet tökéletesen koronáz meg a grafit színű tető.

Az ingatlan földszintjén nappali, konyha és a fő hálószoba található, míg a felső szinten két hálószobát és egy rekreációs szobát alakítottak ki. A belsőépítészeti megoldások közül érdemes kiemelni a hatalmas üvegablakokat, amelyek fantasztikus  panorámát szolgáltatnak a környező erdőkre és az ingatlan hátsó részén kanyargó Big Wood folyóra is.

A belső tér kialakítása során előszeretettel alkalmaztak olyan anyagokat, amelyek a természetben is megtalálhatóak, így dominánsnak tekinthető a gránit és a fenyő is.

Az étkezőasztal feletti üvegcsillár tervezésekor a Big Wood folyó jégtömbjeiből merítettek ihletet, de a korábbi utazások emlékei is megelevenednek a falak között. A kandalló mellett található Garuda szobor például Baliról származik.

Gyönyörű görbületek egy egyszerűen nagyszerű faházban, amit akár te is megengedhetsz magadnak. Kívül-belül erdőfürdőzés itt!

(Fotók: Gaber Border)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom