Close
Egy villaépület, két fotós – Melyikük képei sikerültek jobban?

Egy villaépület, két fotós – Melyikük képei sikerültek jobban?

Ugyanaz az épület, ugyanazon a napon fotózva is másmilyen, ha eltérő koncepcióval fényképezik. Két fotós, Jancsó Gergely és Palkó György megvívta a maga versenyét, látszik is a képeiken az eltérő szemlélet, és akár szavazhatunk is, melyik tetszik jobban.

Két profi épületfotós együtt felkereste a B13 stúdió modern minimalista villaépületét Budapest vonzáskörzetében. Egy nap alatt befotózták, a legjobb három-három képüket pedig megosztják a Roadsterrel is – csak éppen azt nem árulják el, melyik kép kié.

Az „A” fotósorozat képei

Jancsó Gergely és Palkó György képeire szavazni is lehet, eldönthetjük, melyikük sorozata tetszik inkább, és kiválaszthatjuk a legjobb egyedi képet is.

A „B” fotósorozat képei

A versenynek mégsem az a lényege, hogy ki „győz”, inkább felhívja a figyelmet az épületfotózás sajátosságaira, hogy mennyiféle koncepció létezhet egy tárgy fotózásánál, milyen eltérő technikákkal dolgoznak.

Nézzük meg tehát a képeket egyesével!

„A” sorozat, 1-es kép

„A” sorozat, 2-es kép

„A” sorozat, 3-as kép

„B” sorozat, 1-es kép

„B” sorozat, 2-es kép

„B” sorozat, 3-as kép

Koncepciókról és technikákról az eredményhirdetés után beszél majd a két fotós részletesebben – a fejleményekről a Roadster is beszámol majd –, addig is Jancsó honlapján lehet szavazni a jobb sorozatról, illetve a legjobb egyedi képről.

Ez is érdekelhet:

Palkó György | Jancsó Gergely | fotó | épületfotó | villaépület

FOLYTASD EZZEL

Egy új, virtuális túrán fedezhetjük fel Egyiptom titkait

Megnéznéd az életedet egy időgépen át? A Ludwigban most becsatolhatod az időgép-övet!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram