Egy villaépület, két fotós – Melyikük képei sikerültek jobban?

Ugyanaz az épület, ugyanazon a napon fotózva is másmilyen, ha eltérő koncepcióval fényképezik. Két fotós, Jancsó Gergely és Palkó György megvívta a maga versenyét, látszik is a képeiken az eltérő szemlélet, és akár szavazhatunk is, melyik tetszik jobban.

Két profi épületfotós együtt felkereste a B13 stúdió modern minimalista villaépületét Budapest vonzáskörzetében. Egy nap alatt befotózták, a legjobb három-három képüket pedig megosztják a Roadsterrel is – csak éppen azt nem árulják el, melyik kép kié.

Az „A” fotósorozat képei

Jancsó Gergely és Palkó György képeire szavazni is lehet, eldönthetjük, melyikük sorozata tetszik inkább, és kiválaszthatjuk a legjobb egyedi képet is.

A „B” fotósorozat képei

A versenynek mégsem az a lényege, hogy ki „győz”, inkább felhívja a figyelmet az épületfotózás sajátosságaira, hogy mennyiféle koncepció létezhet egy tárgy fotózásánál, milyen eltérő technikákkal dolgoznak.

Nézzük meg tehát a képeket egyesével!

„A” sorozat, 1-es kép

„A” sorozat, 2-es kép

„A” sorozat, 3-as kép

„B” sorozat, 1-es kép

„B” sorozat, 2-es kép

„B” sorozat, 3-as kép

Koncepciókról és technikákról az eredményhirdetés után beszél majd a két fotós részletesebben – a fejleményekről a Roadster is beszámol majd –, addig is Jancsó honlapján lehet szavazni a jobb sorozatról, illetve a legjobb egyedi képről.

Ez is érdekelhet:

A környezetébe olvadó jégkocka lesz Budapest új csodája

Kéthektárnyi napelem egy óriási termoszon, mi az? Budapest leendő csodája, a Nemzeti Korcsolyázó Központ, ami a technikai bravúrok mellett építészetileg is figyelemre méltó teljesítmény.

villaépület | épületfotó | Palkó György | épület | Jancsó Gergely

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom