Close
Érdemes-e audiorendszert szettben megvásárolni?

Érdemes-e audiorendszert szettben megvásárolni?

Bár sokak szerint a zenehallgatáshoz ma már tökéletesen elég egy okostelefon és egy Bluetooth-hangszóró, azonban a “vájtfülű” audiofil közösség korántsem osztja ezt az álláspontot.

 

Akik számára a zene több, mint valamiféle háttérzaj, azok képesek rengeteg időt, energiát és pénzt fektetni egy, az igényeiket tökéletesen kiszolgáló high-end audiorendszer összeállításába. Sokan közülük élből elutasítják a szettek vásárlását, mert még a berendezés részeit összekötő kábelek kiválasztására is csak gondos utánajárást követően kerítenek sort, ugyanakkor érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is.

 

Minőségi eszközök szettben kínálva

 

Ha körülnézünk a Stream Audio csomagajánlatai között, akkor látni fogjuk, hogy az audiofilek igényeit kiszolgáló üzlet kínálatában is találhatóak különféle szettek. Ezek természetesen egy lapon sem említhetőek a műszaki áruházakban kapható pár tízezer forintos hangfalkészletekkel, hiszen kiváló minőségű high-end termékekről van szó.

Kaphatóak például igényes zenehallgatásra, tévézésre szolgáló 2.1 hangfalszettek, sztereó szettek választható erősítővel, illetve hangfalak a hozzájuk való kábelekkel. Akinek már pontos elképzelései vannak arról, hogy mit szeretne, azoknak lehet, hogy nem ezek a készletek lesznek a megfelelőek. Ám aki még bizonytalan azt illetően, hogy hogyan épüljön fel az audiorendszere, annak nagy segítség lehet.

 

A szettek ugyanis olyan termékeket tartalmaznak, melyek egymással kompatibilisek, így biztosan nem futunk bele abba a hibába, hogy egy-egy rossz választás miatt nem lesz tökéletes a hangzás.

 

Ha prémium berendezésben gondolkodunk, akkor célszerű felkeresni az üzlet bemutatótermét, ahol kipróbálhatjuk az egyes készülékeket. Úgy, ahogy sokan ruhát vagy cipőt sem szeretnek venni anélkül, hogy felpróbálnák, az audiorendszerek tekintetében is jogos igény az, hogy a döntés előtt első kézből is megtapasztalhassuk, mire képes az adott készülék.

 

Miért hasznos a szaktanácsadás?

 

Konzumer hangrendszert vásárolni bárki tud, de akik az igényes zenehallgatás hívei, azok a high-end szegmensben keresgélnek. Ám a zenerajongók közül nem mindenki ért profi szinten az audioberendezésekhez, ezért sok esetben igen jól jön a segítség.

 

Hisz egyáltalán nem mindegy, hogy melyik erősítőt melyik hangfalakkal kombináljuk, hogy milyen kábeleket használunk az összekötésükhöz, valamint az is lényeges, hogy hogyan helyezzük el őket a nappaliban vagy a zenehallgatásra szánt helyiségben. A szaktanácsadók viszont mindezekben tudnak segíteni, érdemes megfogadni a tippjeiket, és ennek mentén összeállítani a berendezést.

 

A zenehallgatás igazi varázsa

 

Sokak számára érthetetlennek tűnhet, hogy miért költ el valaki akár több millió forintot egy profi hangrendszerre, amikor mindez néhány tízezerből is kihozható.

 

A kétkedőknek csak annyit tudunk javasolni, hogy egyszer keressenek fel egy bemutatótermet, és hallgassák meg a saját fülükkel, mire képes egy high-end berendezés – garantáltan hatalmas élményben lesz részük.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram