Close
Érzékeny a gyomrod? Az alábbi tippek neked ajánlottak!

Érzékeny a gyomrod? Az alábbi tippek neked ajánlottak!

Sokan szenvednek a gyomorégéstől. Gyakran azt sem tudják, hogy pontosan mi okozhatja, ezért nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni, ezért kanálszámra szedik rá a szódabikarbónát. Az alábbiakban adunk pár kevésbé ismert tippet arra, ami okozhatja a problémát.

Ételérzékenység

Kenyeret szinte mindenki eszik. A glutén- és az élesztőérzékenység is okozhat el nem múló gyomorégést. Ha semmi mástól nem hajlandó elmúlni a gyomorégésünk, akkor legyen az az első, amit megpróbálunk, hogy egy időre abbahagyjuk a gluténtartalmú és élesztővel készített pékáruk fogyasztását. Hasonló problémát még a tejtermékek is okozhatnak, habár ott általában más tünetek jelentkeznek, viszont mindannyian máshogy reagálhatunk. Tehát ez sem zárhatjuk ki ebben az esetben.

Nem bírjuk a savasságot

Van, akinek sem allergiája, sem más baja nincs szimplán csak érzékenyebb a gyomra. Ez általában személyfüggő, hiszen mindannyian máshogy reagálunk bizonyos ételekre. Ha gyakran tapasztalunk gyomorégést, akkor felejtsük el a kotyogós kávéfőző használatát, vagy erősen feltejezve igyuk belőle a kávét. A kotyogós kávéfőző ugyanis sokkal savasabb kávét produkál, mint például a kapszulás. Hasonló a helyzet akkor is, ha olyan paradicsomos ételeket eszünk, amiben nincs semmiféle tejtermék. A paradicsom megfőzve ugyanis szintén savassá válik, ahogyan például a sóska. Az ilyen savas ételeket tejszínnel habarjuk be, vagy egy minimális szódabikarbónával tompítsuk a savasságot. Akkor biztos, hogy jó lesz a gyomrunknak.

Stressz és kialvatlanság

Mindkettő emelkedett gyomorsavtermelést okoz. Pihenjünk eleget, és tanuljunk meg valamilyen relaxációs technikát. Ez utóbbi egyébként akkor sem árt, ha nincs semmi probléma a gyomrunkkal, ugyanis rengetegféle betegség melegágya lehet. Kezdjünk el mozogni, az oldja a stresszt és segít a gyomor működésének helyreállításában is.

Kerüljük a túl sok feldolgozott élelmiszert

A gyomorégés a túl sok bevitt adalékanyagtól is létrejöhet. A glutamin például köztudottan felerősíti az ízeket, és a sósat is sokkal sósabbá teszi. Emiatt a felvágottak és sok más élelmiszer sokkal erősebb fűszerezésű lesz. Az erős fűszer pedig irritálja a gyomor nyálkahártyáját, na meg a sok mesterséges adalékanyag is. Ha tehetjük, kerüljük őket és inkább készítsük el házilag az egészséges verziójukat.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram