Close
Látványos videón az Etna tegnapi kitörése

Látványos videón az Etna tegnapi kitörése

Európa legaktívabb vulkánja ismét kitört, hamuval terítette be a környező városokat, Cataniában pedig repülőjáratokat töröltek.

Tegnap ismét kitört az Etna, a Catania repülőteréről induló járatokat a látási viszonyok hiánya miatt felfüggesztették.

Az UNESCO világörökségi részét képező, szinte folyamatosan működő vulkán mostani kitöréséről látványos videó került fel a közösségi médiába és a legnagyobb videómegosztó oldalra.

Nemzetközi sajtóinformációk szerint meglehetősen felhős és esős az idő, ami azt jelenti, hogy a szokásosnál nehezebb észrevenni a vulkánból ömlő lávát. Az azonban biztos, hogy a vulkáni hamu és kődarabok már Nicolosi városát beterítették.

A lakosok autóikat kartonpapírokkal és takarókkal védik a károktól.

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézetének tájékoztatása szerint hamu hullott Catania mellett az Etna lakott lejtőin fekvő más településekre is, Adrano és Biancavilla lakói pedig hangos robbanásokat hallottak a vulkán felől.

(Forrás: Metro News, címlapkép: Getty, illusztráció egy korábbi kitörésről)

etna | Catania | kitörés | olaszország | vulkán

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Sosem láthattuk még ebből a szögből a Colosseumot: nem akárhogy juthatunk fel a tetejére

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram