Close
A brutálisan gyenge euró Európába csábítja az amerikai turisták tömkelegét

A brutálisan gyenge euró Európába csábítja az amerikai turisták tömkelegét

Az euró 2017 óta nem volt olyan alacsony értéken az amerikai dollárhoz képest, mint napjainkban.

Az amerikai turistáknak ez jó hír. Egy euróért ma 1,05 dollárt kell fizetni, szemben az egy évvel ezelőtti 1,20 dollárral. A tengerentúli utazóknak ez azt jelenti, hogy sokkal többet ér a pénzük, mint egy évvel ezelőtt.

Például egy 200 eurós szállodai szoba egy évvel ezelőtt 240 dollárba került, ma csak 210-be.

Ezzel szemben az Egyesült Államokba látogató európaiaknak jóval magasabb költségekkel kell szembesülniük. Egy 200 dolláros szoba most 191 euróba kerül, míg tavaly csak 166 eurót kellett volna fizetniük érte, így

az árfolyamingadozás jelentős hatással lehet az eddigi nyaralási terveikre.

Az euró dollárhoz viszonyított gyengülését részben Oroszország Ukrajna elleni inváziója, valamint az eurózóna magas inflációja okozza, az árfolyamok kedvező alakulása miatt pedig várhatóan több amerikai turista érkezik majd Európába idén nyáron.

Mindeközben a szakértők már kongatják a vészharangot és arra figyelmeztetik a repülőgéppel utazókat, hogy idén nyáron az európai repterek pokollá válhatnak az ágazati munkaerőhiány miatt.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom