Close
Pokollá válnak az európai repterek a nyárra egy friss jelentés szerint

Pokollá válnak az európai repterek a nyárra egy friss jelentés szerint

A munkaerőhiány és a megnövekedett utazási kedv miatt már most borítékolhatók a késések.

A légi közlekedési ágazat már húsvétkor megmutatta, hogy mekkora munkaerőhiánnyal küzd, a problémák pedig várhatóan nem fognak megoldódni a nyári szezonra, sőt, még inkább elmélyülhetnek.

A TimeOut beszámolója szerint az elmúlt napokban az Egyesült Királyság birminghami repülőterén több mint egy kilométer hosszú sorok kígyóztak, de Manchesterben és Amsterdam Schipholban is

pokolian hosszú várakozási időről számoltak be az utasok az utasfelvétel, a biztonsági ellenőrzés és a poggyászátvétel során is.

A légi közlekedési ágazat szakértői arra figyelmeztettek, hogy a fennakadások nyáron sem csökkennek. Egy friss jelentés szerint a problémák Európa számos repülőterére átgyűrűzhetnek. Az Airports Council International (ACI) adatai szerint

Európa repülőtereinek kétharmada a nyáron jelentős járatkésésekre számíthat.

A munkaerőhiány oka, hogy a légiközlekedésben a járvány idején rengeteg alkalmazottat elbocsátottak, miután azonban az utazások iránti kereslet ismét megélénkült, az iparág nagy része nem volt felkészülve a kiugróan magas utasszámokra. Ráadásul a biztonsági ellenőrzések is jóval alaposabbak, mint korábban, a munkaerőtoborzás pedig elhúzódik.

A jelentés szerint éppen ezért frusztráló nyári szezonra lehet számítani, a szakértők pedig mindenkinek azt tanácsolják, hogy a lehető legkorábban menjenek ki a repülőtérre indulás előtt.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

utasforgalom | légiközlekedés | munkaerőhiány | forgalom | utazás

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram