Close
Kiderült, melyek a világ legzsúfoltabb repülőterei

Kiderült, melyek a világ legzsúfoltabb repülőterei

Ahogyan világszerte visszatérnek az utasok a repterekre, úgy megint számolhatunk a rettegett sorban állással is. Különösen ezeken a helyeken. 

Mivel világszerte megnyílnak a határok, sokan újra nekivágnak a világnak, ami azt jelenti, hogy a terminálok ismét zsúfoltabbak lesznek. Egy új tanulmány éppen ezért a világ legforgalmasabb repülőtereit rangsorolta a 2021-es adatokra támaszkodva.

A győztes, vagyis a legforgalmasabb reptér az atlantai Hartsfield-Jackson lett, melynek kapuin 2021-ben 75 millió utas haladt át.

Szép szám, de még mindig jelentősen elmarad a 2019-es évtől, amikor 32 százalékkal volt nagyobb a forgalom.

Az Egyesült Államok egyébként érezhetően a hektikusabb helyek közé tartozik, a lista első tíz helyezettjéből nyolcat Amerikában találunk.

A második mindjárt a Dallas/Fort Worth nemzetközi repülőtér 62 millió utassal, melyet a denveri nemzetközi repülőtér (58 millió), a chicagói O’Hare  (54 millió) és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (48 millió) követ.

A nyolcadik és kilencedik helyre kúsztak be a kínai repülőterek, bár a tavaly még első helyen álló kuangcsoui Bai Yun forgalma nyolc százalékkal csökkent az előző évhez képest, 2021-ben 40,2 millió utast regisztrált. A Chengdu Shuangliu pedig 40,1 milliót.

A dubaji repülőtéren fordult meg a legtöbb nemzetközi utas – 2021-ben 29 millió tengerentúli látogató vette igénybe a termináljait. A sivatagi várost Isztambul (26 millió) követi, a harmadik helyen pedig Amszterdam áll 24 millióval.

Nemrég megírtuk, hogy a zürichi repülőteret zsinórban 18. éve választották meg Európa legjobbjának, így ismét elnyerte a World Travel Awardsot.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

legforgalmasabb | világ | lista | repülőterei | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram