Close
Kiderült, melyek a világ legzsúfoltabb repülőterei

Kiderült, melyek a világ legzsúfoltabb repülőterei

Ahogyan világszerte visszatérnek az utasok a repterekre, úgy megint számolhatunk a rettegett sorban állással is. Különösen ezeken a helyeken. 

Mivel világszerte megnyílnak a határok, sokan újra nekivágnak a világnak, ami azt jelenti, hogy a terminálok ismét zsúfoltabbak lesznek. Egy új tanulmány éppen ezért a világ legforgalmasabb repülőtereit rangsorolta a 2021-es adatokra támaszkodva.

A győztes, vagyis a legforgalmasabb reptér az atlantai Hartsfield-Jackson lett, melynek kapuin 2021-ben 75 millió utas haladt át.

Szép szám, de még mindig jelentősen elmarad a 2019-es évtől, amikor 32 százalékkal volt nagyobb a forgalom.

Az Egyesült Államok egyébként érezhetően a hektikusabb helyek közé tartozik, a lista első tíz helyezettjéből nyolcat Amerikában találunk.

A második mindjárt a Dallas/Fort Worth nemzetközi repülőtér 62 millió utassal, melyet a denveri nemzetközi repülőtér (58 millió), a chicagói O’Hare  (54 millió) és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (48 millió) követ.

A nyolcadik és kilencedik helyre kúsztak be a kínai repülőterek, bár a tavaly még első helyen álló kuangcsoui Bai Yun forgalma nyolc százalékkal csökkent az előző évhez képest, 2021-ben 40,2 millió utast regisztrált. A Chengdu Shuangliu pedig 40,1 milliót.

A dubaji repülőtéren fordult meg a legtöbb nemzetközi utas – 2021-ben 29 millió tengerentúli látogató vette igénybe a termináljait. A sivatagi várost Isztambul (26 millió) követi, a harmadik helyen pedig Amszterdam áll 24 millióval.

Nemrég megírtuk, hogy a zürichi repülőteret zsinórban 18. éve választották meg Európa legjobbjának, így ismét elnyerte a World Travel Awardsot.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

rangsor | világ | repülőterei | legforgalmasabb | lista

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom